Halkların Demokratik Partisi (HDP) Malatya milletvekili adayı Aydın Erdoğan, “7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı geçmesi AKP’yi yıldırdı. İçlerine sindiremediler. Bu yüzden ülkeyi kana buladılar.” dedi.

Aydın Erdoğan, 1 Kasım seçimleri kapsamında milletvekili adayı Perihan Yücekaya ile birlikte Doğanşehir ilçesine bağlı Yuvalı Mahallesi’ni ziyaret etti. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin barajı geçmesiyle AKP’nin yıldığını belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Fakat bunu içlerine sindiremediler. Onun için ülkeyi 7 Haziran'dan sonra kana buladılar. O günden bu yana Türkiye’de yüzlerce insan hayatını kaybetti. Erken seçim kararı alındı ve seçim ortamında Cizre, Şırnak, Diyarbakır, Silopi, Nusaybin ve daha birçok yerde sokağa çıkma yasaklarıyla, kapatılan yollarla seçim çalışması yapma imkânı bırakılmadı. Bu gidişi durdurmanın bir yolu var. O da 1 Kasım’da AKP’nin iktidardan uzaklaştırılmasıdır. AKP’nin iktidardan uzaklaştırılması için de HDP’nin güçlü bir şekilde Meclis'te olması gerekiyor. Bize 7 Haziran seçimlerinde oy verin HDP barajı geçsin diyoruz. Ama bu seçimde HDP’nin barajı geçme gibi bir derdi yok. HDP, Meclis'te güçlü temsili için sizlerin desteğine ihtiyacı var.”

HDP Malatya Milletvekili Perihan Yücekaya ise "Onlarca insanımızı kaybettik. Onlarca çocuğumuz annesiz, babasız kaldı. Büyük bir savaş ortamı yarattılar. Tüm baskılara rağmen HDP barajı aştı ve 80 vekil çıkardı. Buna tahammül edemeyenler, 'HDP’yi sindiririz ve baskı altında bırakırız' diye düşündüler. Biz baskılara direneceğiz, yine barajı geçeceğiz ve daha fazla milletvekilini Meclis'e göndereceğiz.” ifadelerini kullandı.