Genel seçimlere iki gün kalmasına rağmen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni ve halk buluşması adı altında ziyaretlerine devam ediyor. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün akşam saatlerinde Vilayet meydanında Eskişehirlilere hitap edecek. Günler öncesinden şehrin birçok noktasına asılan afişler ile mitingin duyurusu yapıldı.

Eskişehir Valilik binası ve önü Erdoğan’ın posterleri ve kente yapacağı ziyareti içeren posterlerle süslendi. Valiliğin Vilayet meydanına astığı pankartlarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan, sevgi ve hoşgörü mimarı Yunus Emre’ye benzetildi. Pankartlarda, Türkiye’nin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanının bu akşam saatlerinde Eskişehirlilerle buluşacağı belirtildi. Ancak, Erdoğan’ın pankartlarının yanına Türk Bayrağı ve Atatürk posteri asılmaması dikkat çekti.

BÜYÜKERŞEN’DEN ATATÜRK POSTERLİ VE TÜRK BAYRAKLI GÖNDERME

Erdoğan’ın pankartlarının yanına Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin asılmamasına tepki CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. Yılmaz Büyükerşen Başkanlığındaki Büyükşehir Belediyesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşma yapacağı vilayet meydanın hemen karşısındaki belediye binasına dev Atatürk posteri ile posterin her iki yanın da dev Türk Bayrağı astı. Belediye ardından, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, ‘Belediye olarak cumhurbaşkanına en güzel şekilde karşılamaya hazırız.” diye duyuruldu.

'TRAMVAYLARIN ŞİMDİLİK YALNIZCA TRANSİT GEÇİŞİ SAĞLANIYOR'

Bu arada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Eskişehir ziyareti nedeniyle valilik meydanı çevresinde geniş güvenlik tedbirleri alındı. Valilik ile belediye binası arasına çift aralıklarla barikat çekildi. Valilik talebiyle, kentin merkezindeki valilik binası ile belediye binası arasındaki tramvay durağı ulaşıma kapatıldı. Buradan yolcu iniş binişi yasaklanırken, tramvayların şimdilik yalnızca transit geçişi sağlanıyor.

'GÜVENLİK TEDBİRLERİ NEDENİYLE BELEDİYE DE ZOR DURUMDA KALDI'

Erdoğan’ın konuşma yapacağı 18.00 ile 19.00 saatleri arasında ise belediye önünden geçecek tramvay seferlerine ara verilecek. Erdoğan konuşurken tramvaylar çalışmayacak, vatandaşların ulaşımları otobüslerle sağlanacak. Belediye Özel Kaleminin sosyal medya üzerinden yaptığı duyuruda, “Cumhurbaşkanının Eskişehir programı nedeniyle valilik talebiyle tramvaylar belediye durağını 12.30 itibariyle pas geçecek. Akşam 18.00 ile 19.00 arası belediye önündeki hatlarda seferlere ara verilecek ulaşım otobüslerle sağlanacak.” denildi. Alınan güvenlik tedbirleri nedeniyle belediye de zor durumda kaldı. Bölgeye araç giriş çıkışının yasaklanması nedeniyle belediyenin araçları, belediye binasına giriş çıkış yapamıyor.

‘TEDBİRLER BEZDİRDİ: ŞEHRİ BOŞALTIN VEYA SOKAĞI ÇIKANI VURUN’

Öte yandan, CHP’li Büyükşehir Belediyesi binasının her katına 5’er polis yerleştirildiği belirtildi. Yaşanan bu duruma belediye yetkilileri, sosyal medyadaki facebook adresleri üzerinden tepki gösterdi. Belediye Özel Kalemi, facebook adresinden yaptığı açıklamada, “Bu neyin kafası. Eskişehir, Eskişehir olalı böyle zulüm görmedi. Yahu belediye ile valilik arasına çekilen barikatlara bi bakar mısınız! RTE geliyor diye tramvaylar duracak, merkeze araç sokulmayacak. Şehri boşaltın ya da sokağa çıkanı alnından vurun. O zaman Korkunuz hafifler belki.” sözleriyle yaşananlara tepki verdi.