MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Türkiye'de erken genel seçimi isteyenin sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğunu söyledi. Özdağ, Cumhurbaşkanı'nın Türkiye'yi erken genel seçime sürükleyici politikalarının bedelinin, bir çatışma ortamında Türk milleti ve Türkiye tarafından ödeneceğini vurguladı. Türkiye'nin IŞİD ve PKK'ya yönelik terörle mücadelesini hatırlatan Özdağ, "Bu karşı terörist saldırılarla Türkiye, zor bir terörle mücadele süreci içerisine girecektir. Böyle bir dönemde bir genel seçimin sahada gerçekleşmesinin olağanüstü, büyük risklerinin olduğu da açıktır. Bunu sanıyorum bütün aklı selim sahibi olan insanlar bir araya gelip değerlendireceklerdir." dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. Kıbrıs'ta Türk ve Rum heyetleri arasında müzakerelerin yeniden başladığını hatırlatan Özdağ, ancak müzakerelerin hangi konuların, hangi bağlamda görüşüldüğü, hangi konularda anlaşma sağlanma ihtimali olduğu Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve ekibinin müzakereler üzerinde karartma uygulamasından ötürü Türkiye ve Kıbrıs Türklüğü tarafından bilinmediğine dikkat çekti. Rum lider Anastasiadis'in Ulusal Konsey ve Sen Sinod Meclisine müzakereler hakkında bilgi verdiğini ve onların onayı almadan adım atmadığını belirten Özdağ, Mustafa Akıncı'nın ise halkını karanlıkta bıraktığını savundu.

"KIBRIS'TA TÜRKİYE'NİN MENFAATLERİNİ HİÇE SAYAN BİR MÜZAKERE SÜRÜYOR"

Akıncı'nın acemiliği, heyetin Kıbrıs sorununun tarihini bilmeyen gençlerden oluşmasının endişe verici olduğunu dile getiren Özdağ, son iki ayda 50 yıldır korunan iki kesimlilik ilkesinin berhava edildiğini, iki kurucu devletin eşit statüsü ilkesinde ciddi zafiyetler gösterildiğini kaydetti. Bütün bu endişe verici hususların basına yansıdığı halde müzakere heyeti konusunda AKP hükümetinden ve Türk Dışişleri Bakanlığından bir yönlendirme yapılmamasının, tavsiyelerde bulunmamasının şaşırtıcı olduğunu vurgulayan Özdağ, Akıncı'nın müzakere heyetini gözden geçirme gereği duymamasının da ilginç olduğunu kaydetti.

"ABD Kongresine sunulan bir raporda bahsedildiği gibi müzakerelerin Anastasiadis'in beklenmedik ve kolay bir zaferiyle sonuçlanması mı beklenmektedir?" diye soran Özdağ, Kıbrıslı Türklerin eşit siyasi ortak kabul edilmesi anlamına gelen hususlarda Mustafa Akıncı ve ekibinin gevşek bir tutum sergilendiğinin anlaşılmakta olduğunu anlatan Özdağ, "Sonuç olarak Türkiye'nin gözlerini Ortadoğu'ya, PKK ve IŞİD terör örgütlerine çevirdiği bir dönemde acemi, bilgisiz, uzmanlarla desteklenmeyen ideolojik rüyalarının esiri olan bir siyasi zihniyet, istifa etmiş AKP hükümetinin kayıtsız bakışları altında Kıbrıs Türklüğünün vatanındaki, Türkiye'nin de Doğu Akdeniz'deki menfaatlerini hiçe sayan bir müzakere sürdürmektedirler." dedi.

"CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DIŞINDA ERKEN SEÇİM İSTEYEN KİMSE YOK"

MHP ile koalisyon ihtimaline ilişkin bir soruya Özdağ, konu hakkında Genel Başkan Devlet Bahçeli ile Başkanlık Divanı üyelerinin birçok kez gerekli açıklamaları yaptığını, bunlara kendisinin ekleyeceği birşey olmadığını kaydetti. "Türkiye'de erken genel seçimi isteyen bir tek kişinin olduğunu düşünüyorum; o da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır. Onun dışında Türkiye'yi erken genel seçime götürmek isteyen kimsenin olmadığı inancındayım." diyen Özdağ, şöyle devam etti: "Türkiye, IŞİD terör örgütüne karşı Amerika ile imzalı olmayan bir mutabakat metni çerçevesinde bir işbirliğine gitmiş; Amerikan 480. Savaş Filosu İncirlik'e yerleşecek, bunu diğer müttefik ülkelerin filolarının gelmesi izleyecek. Rakka'ya ilk saldırı yapıldı ve buna diğer yoğun saldırılar takip edecek. Bu saldırılara karşı IŞİD'in de Türkiye içerisinde cevap verecek uyuyan hücrelerinin olduğu biliniyor. Dün Suudi Arabistan'da bir camide gerçekleştirilen kitlesel bir kıyım amaçlı saldırının daha önce IŞİD tarafından değişik Ortadoğu ülkelerinde hatta Avrupa'da bile gerçekleştirildiğini biliyoruz. Bundan dolayı önümüzdeki dönem IŞİD'in Türkiye'yi hedef aldığı bir dönem olacak. Öte yandan PKK terör örgütüne karşı uzun yıllar teslimiyetçi bir tutum içerisinde olan ve örgütün Türkiye içinde ve dışında Suriye ve Irak'ta örgütlenmesini, meşruluk kazanmasını, uluslararası sistemde ilişkiler kurmasını sadece seyreden AKP hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde yeni bir operasyon başlatmışlardır. PKK terör örgütü bu askeri operasyonlara cevap verecektir ve bu karşı terörist saldırılarla Türkiye, zor bir terörle mücadele süreci içerisine girecektir. Böyle bir dönemde bir genel seçimin sahada gerçekleşmesinin olağanüstü, büyük risklerinin olduğu da açıktır. Bunu sanıyorum bütün aklı selim sahibi olan insanlar bir araya gelip değerlendireceklerdir. Cumhurbaşkanının Türkiye'de bir erken genel seçime sürükleyici politikalarının bedeli, bir çatışma ortamında Türk milleti ve Türkiye tarafından ödenecektir diye düşünüyorum."

"AKP'NİN İZLEMİŞ OLDUĞU YANLIŞ POLİTİKALARIN BEDELİNİ, ASKER, POLİS, JANDARMA, KORUCU KANLARIYLA ÖDÜYOR"

Kırmızı Kitap'tan PKK'nın çıkarıldığına ilişkin iddiaların sorulması üzerine Özdağ, hükümetin ne kadar büyük bir öngörüsüzlük içinde olduğunu gösterdiğini söyledi. 21 Temmuz 2014 tarihinde Ceylanpınar'da PKK tarafından şehit edilen 3 Türk askeriyle ilgili Erdoğan'ın açıklamalarını hatırlatan Özdağ, "Türkiye ne yazık ki son yıllarda PKK'yı meşrulaştıran, terör örgütünün Türkiye içerisinde örgütlenmesini, bir ikinci otoriteyi bölgede oluşturmasını sağlayan, askeri ve polisi kışlalarına ve karakollarına kilitleyen bir siyaset izleyerek PKK'nın terör örgütü literatüründe ikili iktidar yapılanması diye adlandırdığı yapılanmanın önünü açmıştı. Şimdi Güneydoğu Anadolu'da terörle mücadele eden askerlerimiz, polislerimiz, jandarmamız, korucularımız kanlarıyla AKP'nin izlemiş olduğu yanlış politikaların bedelini ödemektedirler." şeklinde konuştu.

Amerika Başkanı Obama'nın Türkiye'nin PKK'ya değil IŞİD'e odaklanması gerektiğine ilişkin açıklamasının sorulması üzerine Özdağ, "Amerika ve Avrupa Birliğinden Türkiye'ye ilginç çağrılar geliyor; teröre karşı orantılı davranın diye. Amerika'nın kendisine yönelik herhangi bir terörist saldırıya orantılı davrandığını ben hatırlamıyorum, sizlerin de hatırladığını zannetmiyorum." dedi.

"BU ORTAM İÇERİSİNDE SEÇİME GİTMEK ÇOK ZOR OLUR"

İngiltere'de El-Kaide'nin bombalı saldırı yaptıktan sonra bir turistin sırt çantasında bomba olduğu endişesiyle öldürüldüğünü hatırlatan Özdağ, Türkiye'ye, PKK terörüne karşı kendisini savunurken orantılı davranma çağrısı yapma hakları olmadığını vurguladı. Örgütün yaptığı saldırılara verilen cevabın sivillerin zarar görmemesi kaydıyla orantılı değil orantısız olacağını belirten Özdağ, orantılı cevabın terör örgütünü yeni saldırılar yapmaya teşvik edeceğini ve cesaretlendireceğine dikkat çekti.

Bir başka soru üzerine Özdağ, terörle mücadelede kısa bir süreden bahsedilmediğini belirterek "Ortadoğu'nun en kirli iki terör örgütüyle Türkiye mücadele süreci içerisine girdiğine göre bütün bu sürecin siyasetin zirvesi tarafından somut koşullar göz önüne alınarak değerlendirileceğini düşünüyorum. Bunu sadece milletvekili olarak söylemiyorum; terör konusunda yıllardan bu yana çalışan aynı zamanda bir uzman akademisyen olarak ifade ediyorum. Bu ortam içerisinde seçime gitmek çok zor olur diyorum; bu benim kişisel görüşüm." dedi.