Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Erzurum Kongresi’nin yıl dönümü münasebetiyle mesaj yayınladı. Erdoğan, “Erzurum Kongresi’nde ortaya çıkan şuur ve kararlılık, bizlere aydınlık bir geleceğin yolunu açmıştır. Bizler de, geçmişimizden aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

Erdoğan mesajında, “Kurtuluş Savaşı’nda verilen eşsiz mücadele ve elde edilen şanlı zafer, aziz milletimizin azminin, kararlılığının, inancının ve her şeyin üstünde tuttuğu vatan sevgisinin eseridir. Samsun’da yakılan bağımsızlık meşalesinin aydınlattığı yolda, Amasya’nın ardından Erzurum’da alınan kararlarla milletimiz müşterek bir ideal etrafında birleşmiş, kurtuluş mücadelesinin nihai hedefi ortaya konmuştur.
Erzurum Kongresi, bölgesel bir kongre olarak planlanmasına rağmen, bir ülkenin mukadderatının belirlenmesinde önemli kararların alındığı, vatanın bölünmez bir bütün olduğunun, manda ve himayenin kabul edilmeyeceğinin ve milli iradenin hakim kılınacağının tüm dünyaya ilan edildiği ulusal bir kongre olmuştur.” hatırlatmasında bulundu.

Mesajın devamında, “Erzurum’da ortaya konan kararlılık, bağımsızlık mücadelesinin yol haritasını şekillendirmiş; ilk kez bir hükümet kurma fikri ortaya çıkmış, milli egemenliğe kararlı ilerleyiş hususunda milli mutabakat niteliği taşıyan kararlar alınmış, zafere giden yolun ilk adımları atılmıştır. Erzurum Kongresi’nde ortaya çıkan şuur ve kararlılık, bizlere aydınlık bir geleceğin yolunu açmıştır. Bizler de, geçmişimizden aldığımız güçle, birlik ve beraberlik içinde ülkemizi daha parlak yarınlara taşımak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, bağımsızlık mücadelesinin tüm kahramanlarını saygı ve minnetle yad ederek, tüm vatandaşları selamladı.