Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik eleştiriler için, 40 yıllık siyasi hayatı boyunca Yunus Emre gibi gönüllere seslendiğini belirtti.

Erdoğan, Ankara'da Etlik ile Esertepe mahalleleri arasında kurulu Esertepe Rekreasyon Alanı açılışına katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada muhalefet partileri ile medya patronu Aydın Doğan’ı eleştiren açıklamalarda bulundu.

Keçiören ilçesinin kendi gönlünde müstesna bir yeri olduğunu, 12 yıl burada ikamet ettiğini belirten Erdoğan, parkın yapımında emek verenlere teşekkür etti. Erdoğan, Türkiye’nin tarihi bir seçimin arifesinde bulunduğunu hatırlatarak, "Cumhurbaşkanın seçim kampanyasında ne işi var" diyenlere cevap olarak, alışıldık cumhurbaşkanı olmadığını, sipariş üzerine gelmediğini söyledi.
Cumhurbaşkanı olarak her siyasi partiye eşit mesafede ve milletin tarafında olduğunu ifade eden Erdoğan, "Eğer birileri yanlışlar yapıyor, söylüyorsa bu yanlışları düzeltmek benim görevimdir." dedi.

HÜRRİYET GAZETESİNE CEVAP VERDİ: BU ÇOK HASSAS BİR KONU

Hürriyet gazetesinde kendisine yönelik yer alan baş yazı üzerine Aydın Doğan’a yüklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu çok hassas bir konu. ‘Sizin döneminizde bire beş kazandım’ diyen sen değil misin?" ifadesini kullandı.

'KAÇAK SARAY OLDUĞUNA DAİR BELGE GETİRİN'

Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na yönelik eleştirilere ise 'kaçak saray' olduğuna dair belge varsa ispat edilmesini isteyerek, "Milletin sarayı orası. Sürekli oraya gelecekler, boşuna bağırıp çağırıyorsunuz. Ne rakamlar uydurdular, hala uydurmaya devam ediyorlar." karşılığını verdi.

KENDİNİ YUNUS EMRE'YE BENZETTİ

Vesayete, eski Türkiye özlemine bu milletin geçit vermeyeceğini göstereceğini ifade eden Erdoğan, 40 yıllık siyasi hayatı boyunca Yunus Emre gibi gönüllere seslendiğini belirtti.

'HDP'YE SALDIRILARI CUMHURBAŞKANLIĞINA FATURA EDİYORLAR'

Erdoğan, milletin; siyaseti silahla, şiddetle, kanla, tehditle yapanların kim olduğunu, terör örgütünü arkasına alarak siyaset yapanların kim olduğunu çok iyi bildiğini, Adana ve Mersin’deki saldırılarıyla ilgili utanmadan sıkılmadan Cumhurbaşkanlığına fatura kesildiğini söyledi.

Erdoğan, HDP ve diğer partilerin ‘Cumhurbaşkanı meydanlara çıkmasın’ diye YSK’ya şikayette bulunduklarını belirterek, "Cumhurbaşkanı için ihaneti vataniyyeden başka suç unsuru yoktur. Biz milletimizle her zaman beraber olacağız." dedi. Erdoğan, "Çanakkale’de yedi düvele karşı mücadele vermiş bir milletiz. Nice darbecilere, kriz tellallarına eyvallah etmemiş bir milletiz." ifadelerini kullandı.