Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun' sözü üzerinden muhalefeti eleştirdi. Erdoğan, "Seçimlerde sandığını bulup oy kullanamadığı için sandıkların hala tahtadan olduğunu sanıyor. Halbuki sandıklar artık plastikten. Sayın Kılıçdaroğlu üzerine oturursanız kırarsınız. Siz sandığın üzerine oturmanın değil sandıktan çıkmanın planını yapın." dedi.

Erdoğan, ‘Cumhurbaşkanı Adanalılarla Buluşuyor’ programında konuştu. HDP'nin halkı tehdit ederek oy istediğini belirten Erdoğan, "Milleti partileri barajı geçemezse kaos çıkarmakla tehdit ediyorlar. Hadi oradan, hangi kaosu çıkarmaya gücünüz yetiyorsa çıkın ortaya. Bilesiniz ki bunun bedelini ağır ödersiniz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘’Başbakanlığım döneminde inlerine gireceğiz inlerine demiştim. Girdik mi? Devam ediyor muyuz? Daha devam edeceğiz. Hukuk içerisinde bunlar bunun bedelini ağır ödeyecekler. Şimdi bunların başimamı hocaefendileri 99’da nereye kaçtı Amerika Pensilvanya’ya. Ya sen Hocaefendi değil misin? Niye Pensilvanya’ya Amerika’ya kaçtın da Mekke’ye Medine’ye gitmedin ya. Oraya gitseydin ya ne işin var orada. Şimdi arkadan küçük imamlar da kaçıyor. Onlar da başladılar kaçmaya. Ya imam mihrabı terk eder mi? Bunlar terk eder. Şuanda panikteler. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız.’’

'BU AYDINLARIN KABE’Sİ DE ORASI'

Recep Tayyip Erdoğan’ın inatla seçim faaliyeti yürüttüğünü hatırlatarak hükümeti uyaran 200 aydını eleştiren Erdoğan, “Şimdi bir grup aydın geçinenler çıkmış. Neymiş ben diktatör müşüm. Ben diktatör olduğum için zaten bunlar bu şekilde yapıyorlar. Gezi’yi onun için yaptılar. 17-25 Aralık onun için yapıldı. Şimdi bak ne diyor? Çok enteresan. Taksim bizim Kabe’miz diyor. Ben şunu anlıyorum. Demek ki bu aydınların Kabe’si de orası. Bir zamanlar bir tanesi ne diyordu? Bizim Kabe’miz çok enteresan ‘Kabe Arap’ın olsun bize Çankaya yeter’ diyordu. Oda CHP zihniyeti. Bizim tek Kabe’miz var Mekke’dir. Ondan başka Kabe tanımıyoruz.’’ şeklinde konuştu.

'YAHU TAVUK MUSUNUZ SANDIĞIN ÜZERİNE TÜNEYECEKSİNİZ?'

Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'elektrikler kesilirse sandığın üzerine oturun' sözünü hatırlatan Erdoğan, "Anamuhalefetin genel başkanı ne diyor? ‘Seçim günü elektrikler kesilirse sandıkların üzerine oturun' diyor. Seçimlerde sandığını bulup oy kullanamadığı için sandıkların hala tahtadan olduğunu sanıyor. Halbuki sandıklar artık plastikten. Sayın Kılıçdaroğlu üzerine oturursanız kırarsınız. Siz sandığın üzerine oturmanın değil sandıktan çıkmanın planını yapın. Yahu tavuk musunuz sandığın üzerine tüneyeceksiniz? Sandık üzerine oturmak için değil içinden çıkmak için var." diye konuştu.