Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda ağırladığı muhtarlara hitap ederken muhtarların şikayetleri ile karşılaştı. Belediyelerin muhtarlıklara yardımcı olmadığını anlatan muhtarları dinleyen Erdoğan, "Muhtarlara destek vermeyenleri ifşa ederiz." dedi.

Erdoğan, Saray'da düzenlenen İkinci Muhtarlar Toplantısı'nda konuştu.

Konuşmasından "Bir taraftan duvarlara 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir' yazacaksın. Sonra egemenliği millete vermemek için her ola başvuracaksın." ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti: "Muhtar ne demektir, belediye başkanı ne demektir, milletvekili ne demektir bunları bilmezler. Milletin değerlerine, milletin inancına, kültürüne, tarihine, kılık kıyafetine savaş açanların demokrasiden, özgürlükten, eşitlikten söz etmeye hakları yoktur. Önce bunlara şunu söylememiz lazım; siz millete saygı duymayı öğreneceksiniz. Milletin tercihlerine saygı göstermeyi öğreneceksiniz. Ne olacak ya, bu köy muhtarı, bu mahalle muhtarı diyemezsin arkadaş... 50 kişi de seçse, 10 kişi de seçse 20 milyon da seçse seçilmiştir, saygı duyacaksın. Bunun başka izahı yoktur."

MUHTARLARDAN İTİRAZ
Erdoğan, muhtarlar için yaptıkları maaş artışlarından bahsederek, 2005 yılında yaptıkları kanun değişikliği ile belediyelerden muhtarlıklara destek sağlanabilmesinin önünü açtıklarını söyledi.

Bu sırada muhtarlardan itiraz sesleri yükseldi. Ayağa kalkan bir muhtar belediyelerin, verilen yazıcı ve bilgisayarları geri aldığını söyledi. Diğer muhtarlar da, bu muhtarı destekleyen itirazları oturdukları yerden Erdoğan'a iletti. Bunun üzerine de Erdoğan, "Şu anda bu yaptığım konuşmayı zannediyorum duyuyorlardır." diyerek, muhtarların itirazlarını dinledi.

Erdoğan, daha sonra şöyle konuştu; "Muhtarlık binasına varıncaya kadar belediye başkanlarını da biliyorum. Başbakanlığım döneminde bir proje aldım bir belediye başkanımızdan, ondan sonra da İstanbul'da bir dostumuzdan şuraya yapıver dedim. Kısa sürede oraya çok güzel bir muhtarlık yaptı. Buna benze şeyler taksi duraklarında da gerekiyor. Bir muhtarlığa gidince orada bir şeyler olması lazım. Belediye başkanlarımızın bir kısmı hassas, dikkatli. Destek veriyorlar. Sizlere bu konularla ilgili İçişleri Bakanlığımız bir verecek. İlgili kurumlar muhtarlara gerekli desteği sağlamış olacaklar. Bu destekleri sağlamayanları da ifşa ederiz. Demokrasi halkın kontrolünün direkt olduğu sistemdir. At sahibine göre kişner. Makamlar da onları kullananların becerisine göre hizmet verir."