Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lozan Barış Antlaşması’nın imzalanmasının 92. yıldönümü dolayısı ile mesaj yayımladı.

Erdoğan’ın mesajında şu ifadeler yer aldı: “Bugün, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurucu belgelerinden biri olan Lozan Barış Antlaşması’nın 92. yıl dönümünü idrak ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, kuruluş yıllarında temelleri atılan vizyonu hayata geçirmek için sahip olduğu azim ve heyecanı aynen koruyarak, hedefleri doğrultusunda kararlılıkla ilerliyor. Türkiye, insanı merkeze alan, kadim değerlerinden beslenen, ilkelerinden taviz vermeyen bir dış politika anlayışıyla, günümüz dünyasının en karmaşık bölgesinde istikrarın, güvenin ve barışın teminatı durumundadır.

Bizler, Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlayacağımız 2023'te, Türkiye’nin dünyanın en gelişmiş 10 ülkesi arasında yer almasını sağlamak için azimle çalışmaya, gerekli tüm adımları atmaya devam ediyoruz. Halihazırda G-20 Dönem Başkanlığını yürüten ülkemizin, aradan geçen 92 yılda geldiği yer, elde ettiği başarı, aynı zamanda istikbalimizin daha iyi olacağının da müjdecisidir. Bu vesileyle, aziz milletimizin gayret ve desteği ile ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarma konusundaki kararlılığımızı vurguluyor, tüm vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.”