Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, isim vermeden MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye, “Benim evladıma ismiyle ‘Bilal’i ver, iktidarı al’. Bu ne çirkin yaklaşımdır ya. Sen ne biçim siyasetçisin? Eğer benim oğlumun yaptığı bir yolsuzluk varsa bunun hesabını soracak olan yargıdır. Sen kimsin?” diye seslendi. 'Sistem fiilen değişti' sözlerinden dolayı 'darbe yaptığı' yönündeki eleştirilere de cevap veren Erdoğan, “Burada darbeden değil, Meclis kararı ve millet iradesi ile başlatılan köklü bir değişim söz konusudur. Bu ifade edilmiştir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden gelen muhtarlara hitap etti. Dokuzuncusu düzenlenen muhtarlar toplantısında Erdoğan, hükümet kurma çalışmalarından da söz ederek, “Hükümet kurma görüşmelerinden sonuç alınamadığı için maalesef Türkiye henüz yeni hükümetine kavuşamadı. Bu durumda çözümü her zaman olduğu gibi yine millet iradesinde aramak durumundayız. Anayasa'da belirtilen sınırlar içerisinde bu süreci yürütüyorum. Yürütmeye devam edeceğim. Ancak burada bir hususun altını özellikle çizmek istiyorum. Türkiye’nin önünde hükümet kurma sorunu var. Bununla birlikte ciddi bir terör sorunu var. Suriye sınırında yaşanan çok ciddi hadiseler var.” diye konuştu.

ERDOĞAN’DAN MHP’YE: SİZ KAÇTINIZ, YÖNETEMEDİNİZ

Türkiye’de bir kesimin sürekli şahsını tartıştığını ifade eden Erdoğan, isim vermeden MHP’ye yüklendi. Erdoğan, “Şahsımla ilgili sorunları nedir diye baktığımızda maalesef çocukça tespitler, çocukça tenkitler, çocukça kaprisler dışında bir şey göremiyoruz. Bunlara bir şey sormak lazım. Ya, sizin bu ülkede dikili bir ağacınız var mı? Siz bu ülkede hangi eseri yaptınız? Üç buçuk yıl iktidar ortağı oldunuz. Ne yaptınız? Hiçbir şey yapamadan çekip gittiniz. Siz kaçtınız, yönetemediniz.” ifadelerini kullandı.

‘NİYE VÜCUDUNU BU TAŞIN ALTINA KOYMUYORSUN?’

“Kalkıp benim evladıma ismiyle ‘Bilal’i ver, iktidarı al’. Bu ne çirkin yaklaşımdır ya. Sen ne biçim siyasetçisin? Eğer benim oğlumun yaptığı bir yanlış varsa, yaptığı bir yolsuzluk varsa bunun hesabını soracak olan yargıdır. Sen kimsin? Sen benim evladımla ilgili iktidar bağlantısını nasıl kurarsın? Nasıl bir hakareti, saygısızlığı yaparsın? Ama evladı olmayanların böyle bir saygısızlığı yapmasından daha başka bir şey de olmaz.” sözleri salonda bulunan muhtarlarca uzun süre alkışlandı.

Sözlerini “Çünkü bunlar aile nedir bilmez. Bunlar evlat nedir bilmez.” diye sürdüren Erdoğan, “Bugüne kadar şahsımla uğraşanların mesele terör meselesinin çözümü için aklı başında bir teklif getirdiğini duyan var mı? Sen siyasetçi olarak bundan sorumlu değil misin? Niye kalkıp da vücudunu bu taşın altına koymuyorsun?” ifadesini kullandı.

'SİSTEM FİİLEN DEĞİŞTİ' ŞEKLİNDEKİ SÖZLERİNİ SAVUNDU: DARBE DEĞİL, BU BİR SİSTEM DEĞİŞİKLİĞİDİR

Türkiye’de 'sistemin fiilen değiştiği' sözlerine yapılan eleştirilere de değinen Erdoğan, cumhurbaşkanın halk tarafından seçildiğinin altını çizerek, “Burada darbeden değil, Meclis kararı ve millet iradesi ile başlatılan köklü bir değişim söz konusudur. Bu ifade edilmiştir. Türkiye tarihinde ilk defa Meclis ve millet iradesiyle kendisine yeni bir yönetim modeli oluşturmuyor mu? Oluşturuyor. Anayasa kitapçığı ortadadır. Herkes açıp bakabilir. Bu bir sistem değişikliğidir. Bakın Anayasa'dan bahsediyorum. Bu açık gerçeği dahi idrak etmekte zorlananların ülkenin diğer meselelerine çözüm bulabilecekleri konusunda çok ciddi tereddütlerim olduğunu ifade etmek durumundayım.” şeklinde konuştu.