Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Celal Adan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı Dolmabahçe süreci ile ilgili samimi olmaya davet etti.

Adan, Dolmabahçe mutabakatı kamuoyuna açıklanırken masada kimler varsa, daha birkaç gün önce AK Parti ile HDP arasında yapılan koalisyon görüşmelerindeki masada da aynı kişiler olduğunu söyledi. “Bu nasıl bir tutarsızlıktır, bu nasıl bir kandırmacadır, bu nasıl bir aymazlıktır?” diyen Adan yazılı açıklamasında, “Yoksa Akdoğan ve HDP arasında da bir inorganik bağ mı vardır? AKP ve Erdoğan eğer son söylediklerinde samimi iseler Dolmabahçe mutabakatını yok sayıyorlarsa o halde o gün masada AKP tarafında kimler varsa bu kişilerin derhal istifalarını istemelidirler. Böylece Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun samimi olup olmadığı anlaşılacaktır.” ifadesini kullandı.

MHP'li Celal Adan, bu yıl Şubat ayında AK Parti ve HDP yöneticilerinin üzerinde anlaştığı ve ortak basın toplantısıyla duyurduğu ‘Dolmabahçe mutabakatına’ ilişkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sarf ettiği cümlelerin samimiyetsiz değerlendirmelerden öteye bir anlam taşımadığını vurguladı. Adan, “Cumhurbaşkanı’nı Dolmabahçe süreci ile ilgili samimi olmaya davet ediyoruz. Her fırsatta ‘sonucu ne olursa olsun çözüm süreci devam edecek’ diyen Erdoğan’ın sözleri tamamen siyasi rant sağlamaya odaklı, AKP’yi ve kendisini kurtarma telaşıyla söylenmiş, samimiyetsiz, milleti kandırmaya ve koalisyon görüşmeleri sırasında gündemi işgal etmeye yönelik beyhude laflardır.” görüşünü belirtti.

İmralı’da yazılan metnin Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun bilgisi dahilindeki bir süreçle ortaya çıktığının gün gibi ortada olduğunu kaydeden Adan, şöyle dedi: “Dönemin İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Dolmabahçe’de bizzat arz-ı endam etmediler mi? Bölücülerin temsilcilerinin okuduğu metni huşu içinde aynı salonda dinleyen kimlerdi acaba? Bu arkadaşlar ve onlara talimat veren Cumhurbaşkanı ne olmuştur da bugün çark etmişlerdir? O gün canciğer oldukları HDP ile bugün niye ters düşmüşlerdir? Çok manidar biçimde seçimler öncesinde ortaya çıkan bu mutabakata AKP ne olmuştur da bugün sırtını dönmüştür? Adeta AKP ve HDP’nin ortak seçim beyannamesi gibi ortaya dökülen bu metin neden seçim sonrasında yeniden tartışılmaya başlanmıştır?”

'ERDOĞAN VE AKP YÖNETİCİLERİ MİLLETİN AKLIYLA DALGA GEÇMEKTEDİR'

Milliyetçi Hareket Partisi olarak en başından beri iktidarı ve Erdoğan’ı bu konuda ikaz etmeye devam ettiklerini vurgulayan Adan, “Sözde çözüm sürecinin bir yıkım projesi olduğunu defalarca söyledik. Fakat Oslo’da başlayan ve İmralı ile pazarlığa kadar varan bu yıkımın mimarlığını bizzat AKP üstlenmeye devam etti. Bölücülerle aynı masaya defalarca oturan AKP’nin bugün takındığı tavır tamamen hedef saptırmaya, kuyruğu kurtarmaya, milleti aldatmaya yönelik kurnazca algı operasyonlarından ibarettir. Erdoğan ve AKP yöneticileri milletin aklıyla dalga geçmektedir. Madem HDP ile PKK arasında inorganik bağ olduğu düşüncesine geldiniz, o halde yıllardır HDP ve İmralı ile yürüttüğünüz sözde çözüm görüşmeleri için ne diyeceksiniz? Biz sizin hangi sözünüze, hangi yüzünüze inanalım? Bayram sabahı verilen mesajlar, bu mübarek günün insanları samimiyete, ahlaka ve dürüstlüğe davet eden iklimine terstir. Hiç olmazsa bayram sabahı dürüst olsaydınız.” sözlerini kaydetti.

Celal Adan, Dolmabahçe mutabakatının kamuoyuna açıklanırken masada kimler varsa, daha birkaç gün önce AK Parti ile HDP arasında yapılan koalisyon görüşmelerindeki masada da aynı kişilerin olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti: “Bu nasıl bir tutarsızlıktır, bu nasıl bir kandırmacadır, bu nasıl bir aymazlıktır? Yoksa Akdoğan ve HDP arasında da bir inorganik bağ mı vardır? AKP ve Erdoğan eğer son söylediklerinde samimi iseler Dolmabahçe mutabakatını yok sayıyorlarsa o halde o gün masada AKP tarafında kimler varsa bu kişilerin derhal istifalarını istemelidirler. Böylece Erdoğan’ın ve Davutoğlu’nun samimi olup olmadığı anlaşılacaktır.”