Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Durmak yok, çekinmek yok, sandıklara büyük bir katılımla iştirakinizi istiyorum. Yarın karar sizin. Bu karar kutlu bir karardır. Asla çekinmek yok." dedi.

Ağrı'da düzenlenen 'Cumhurbaşkanı Ağrılılarla Buluşuyor" adlı programda konuşan Erdoğan, şunları söyledi: "Şimdi soruyorum. Eyy bana karşı bildiri yayınlayan 200 sözde aydın. Dün bu ülkede aydınların kendi vatanında can vermesine, ölümünden sonra dahi kendi vatanında gömülmesine izin verilmiyordu. Nazım, Nazım diyorsunuz. Nazım nereye gömüldü, Rusya'ya... Ahmet Kaya, bütün porselenleri kırdınız. Ertesi gün o Doğan medyası 'vay şerefsiz vay' diye başlık attı be. Ve Ahmet Kaya maalesef Paris'te gömüldü. İstediğiniz dil ve ifadelerle bildiri yayınlıyorsunuz. Peki, bu bölücü terör örgütünü bu ülkede akıttığı kanların hesabını nasıl vereceksiniz. Siz nasıl aydınsınız, size karanlık demeyeyim de kime diyeyim?"

"Yeni Türkiye davası Türkiye'nin davası. 7 Haziran bu bakımdan bir dönüm noktası. Eski Türkiye koalisyonu bu milletin sadece kalkınmasına değil, varlığını oluşturan tüm değerlere karşı oluşturulmuş bir ittifaktır. 1949'ları, 90'ları özellikle bunları özlediklerini söyleyenlerin kafasında yeniden tek tip bir millet oluşturma hayali var. Dün Türkçe ezan diyenlerle bugün Kürtçe ezan diyenler kol kola girmiş durumda." diyen Erdoğan, "Bu millet hiçbir zaman 3,5 soysuzun ardından zağarlık yapmadı. Yarın bu millet haksızlığa ölse de razı olmayacağını bir kere daha gösterecek." dedi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı: "Devlet içinde devlet kurma gayretinde olanlar var. 40 yıldır meğerse buna çalışıyorlarmış. 99'da kaçıp gitti. Nereye, Pensilvanya'ya... Ya niye kaçıp gittin. İnzivaya çekilmiş, öyle diyorlardı. Ee, inzivaya çekilmek için Mekke, Medine daha iyi değil mi? Ama üst akıl öyle söyledi. Şimdi küçük imamlar da takıldı peşlerine... Onlar da kaçıyor. Ne dedim başbakanken, 'inlerine gireceğiz' dedim. Girdik mi? Kovalıyor muyuz? Kovalamaya devam edeceğiz. Çünkü ümmeti, bu milleti kimse parçalayamaz. Parçalatmayacağız. Ne gerekiyorsa hukuk içinde bunu sonuna kadar yapacağız."

Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Durmak yok, çekinmek yok, sandıklara büyük bir katılımla iştirakinizi istiyorum. Yarın karar sizin. Bu karar kutlu bir karardır. Asla çekinmek yok. Ağrı'dan yarın müjdeyi bekliyoruz. Bu ülkenin birliği, beraberliğimiz, kardeşliğimiz için bekliyoruz."