Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yatıyorlar, kalkıyorlar bakıyorsun ana muhalefeti 'kaçak saray'; yavru muhalefeti 'kaçak saray'. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ya ne kaçak sarayı? Yani bu ülkenin cumhurbaşkanlığı makamının kaçak saray gibi bu tür şeylerle -Danıştay'ın verdiği kararlar var- yıpratılması diye bir şey olabilir mi? Bak önce ne diyorlardı 'biz oraya gitmeyiz'. Ama daha sonra ne demeye başladılar; 'çağrılırsak gideriz'. Ya zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz. Başka çareniz yok." dedi.

Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve KKTC Başbakanı Ömer Soyer Kalyoncu'nun da katıldığı Anamur İlçe Stadyumu'nda gerçekleşen KKTC'ye Su Temin Projesi açılış töreninde konuştu.

"KAÇAK SARAY KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN"
Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı için kullanılan 'kaçak saray' ifadelerine tepki göstererek, şunları söyledi: "Türkiye’nin doğrudan halkın oyuyla seçilmiş ilk cumhurbaşkanı sıfatıyla ülkemizin ve milletimizin birliğinin, beraberliğinin, kararlılığının temsilcisi olmaya çalışıyorum. Yatıyorlar, kalkıyorlar bakıyorsun ana muhalefeti 'kaçak saray'; yavru muhalefeti 'kaçak saray'. Kaçak saray kadar başınıza taş düşsün. Ya ne kaçak sarayı? Yani bu ülkenin cumhurbaşkanlığı makamının kaçak saray gibi bu tür şeylerle -Danıştay'ın verdiği kararlar var- yıpratılması diye bir şey olabilir mi? Bak önce ne diyorlardı 'biz oraya gitmeyiz'. Ama daha sonra ne demeye başladılar; 'çağrılırsak gideriz'. Ya zaten eninde sonunda bunu yapacaksınız, kuzu kuzu geleceksiniz. Başka çareniz yok."

Erdoğan, şöyle devam etti: "Buradan tüm siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, vatandaşlarımıza samimi çağrıda bulunuyorum: Gelin, bu zor günlerinde ülkemize hep birlikte sahip çıkalım. Terörün karşısına hep birlikte dikilelim. Bölgemizde sahnelenen oyunu hep birlikte bozalım. Yarın çocuklarımızın karşısına başımız dik olarak çıkmak, bizden sonraki nesillere iyi bir miras bırakmak istiyorsak bu birliği, beraberliği gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz."

"MİLLİ DURUŞ SERGİLEYEMEYENLER..."
Erdoğan, "Tarih, herkesi işte böyle kritik dönemlerde söylediği sözlere, ortaya koyduğu tutuma göre kaydeder. Bugün milli ve yerli bir duruş sergileyemeyenler yarın tarih ve sonraki nesiller önünde başının eğik kalacağını bilmelidir. Acılar ve ölümler üzerinden kendilerine ikbal tesis etmeye çalışanlarla samimi olarak bunları engellemeye çalışanları milletimiz çok iyi görüyor ve hafızasına kaydediyor. Asker, polis, korucu, vatandaş olarak verdiğimiz her bir kayıp, yüreğimizi kor gibi yakıyor." ifadelerini kullandı.

Şehitlere rahmet dileyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Terör mağdurları ile ilgili çıkardığımız bir yasal düzenleme var. Bunun şehitlerle alakası yok. Bunu bile bazı siyasiler istismar ediyor. Terörle mücadelede terör mağduru olanlar yok mu? Bunlar farklı zihniyetlerde olabilir ama terör mağduru oldukları için bunlara böyle bir yasal düzenleme yapmıştık ama o gün bunların hiçbirini konuşmayanlar ki Meclis'teydiler, şimdi bakın hemen 'bunları da şehitler sınıfına soktular' diyerek buradan böyle bir yıpratma kampanyası sürdürüyorlar. Samimi olalım, dürüst olalım. Bu noktada eğer bu samimiyet olmazsa samimiyetsizlik o insanları bir gün vurur. Bunları bilerek vatandaşlarımıza bunları anlatarak bu yanlışları düzeltmek lazım. Terör örgütlerinin değil ülkesinin ve milletinin yanında yer alan herkesle birlikte biz bu mücadeleyi sürdüreceğiz. Hani şair diyor ya 'Sanma bu tekerlek kalır tümsekte.' Şairimizin dediği gibi Türkiye bugünleri de geride bırakacaktır."