Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış töreni dolayısıyla Tekirdağ Beşyol Meydanı'nda düzenlenen törende vatandaşlara seslendi.

Siyasi partiler arasında asgari ücret konusunda açık artırma başladığına işaret eden Erdoğan, "Birisi bakıyorsunuz iktidar hesabı yapmış 'bin' diyor, öbürü 'bin 400' diyor, birisi çıkmış 'bin 500', birisi çıkmış 'bin 800', birisi de diyor ki '5 bin'. Herhalde oyları 'asgari ücret 5 bin' diyen alacaktır. Değerli kardeşlerim siyaset dürüstlük ister. Bakın bunlar asgari ücretin ne anlama geldiğini de bilmiyor. Asgari ücret devletin bir koruma, bir çerçeve anlaşmasıdır. Yani siz o belirlenen asgari ücretin altında işçi çalıştıramazsınız. Bütün primlerini o ücret üzerinden ödersiniz. Bunun ucu açıktır. İster bunu bin 500, ister 5 bin yaparsın. Ne yaparsan yap. Ama onun altına inemezsin. Bu bir koruma rakamıdır." diye konuştu.

Erdoğan, seçim öncesi oluşan 'Eski Türkiye' koalisyonunun önünde ana muhalefet ile 2 örgüt bulunduğunu belirtti. Söz konusu koalisyonun bir iş bölümü yaptığına dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti: "Biri bölücü örgüt, ötekisi paralel örgüt. Aralarında iş bölümü yapmışlar. Biri batıdaki, güneydeki vatandaşlarımızı hayat biçimleri üzerinden istismar ediyor, oylarına ipotek koymaya çalışıyor, öteki de doğudaki, güneydoğudaki vatandaşlarımızı tehditle, baskıyla, sindirmeyle kendine oy vermeye zorluyor. Paralel örgüt de bunlara hem akıl hocalığı yapıyor hem de lojistik destek sağlıyor. Bir yanda Pensilvanya, bir yanda Kandil, maalesef önlerinde de ana muhalefet. Bu koalisyondan Türkiye’nin hayrına milletimizin hayrına, Tekirdağ’ın hayrına, bir şey çıkması mümkün mü? Vaatleri ne 8 yıllık kesintisiz eğitimi geri getirmek. Ne diyor muhalefetin başı, 1 artı 8 artı 4. bu ne demek biliyor musunuz? Meslek liselerinin, imam hatiplerin orta kısmını tekrar kapatmak."

“Bu malum terör örgütünün arkasında olduğu parti 'diyaneti kapatacağız' diyor.” diyen Erdoğan; “Başka bir şey daha söylüyor. Biz burada olduğumuz sürece diyor şahsımla alakalı bu ülkede başkan olamaz diyor. Ben bir sistemi konuşuyorum. Ben şahsımı konuşmuyorum ki. Millet bizi oraya gönderdi. Bu arada da Beştepe bitmiş oldu. Hayırlı olsun dedik. Başbakanımızı Çankaya’ya, biz de Beştepe’ye gittik. Ama onu da hazmedemediler. Kaynak nerede diye soruyorlar ana muhalefetin başındaki zata. Kaynak saray diyor. Çıkarıyor rakamı 50 milyar dolar. Sarayın maliyeti ne? 1 Milyar dolar olsun saray. Sen şimdi her yıl bu sarayları nerede bulacaksın. 50 milyar diyorsun. Böyle saçmalık olur mu?” şeklinde konuştu.

Erdoğan, haksızlık, hukuksuzluk, gasp yapan isimlerin, 'Haram yemedik' diyerek suç bastırmaya çalıştığını söyledi. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Her türlü haksızlığı, hukuksuzluğu, gasbı yapıp sonra da 'Haram yemedik' diye suç bastırmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Bu millet, 1940'ların tek parti zulmüne boyun eğmedi. Bu millet, 1960 cuntacılarının, 1980 darbecilerinin zulmüne eyvallah etmedi. Bu millet, 28 Şubatçıların tehditlerine dönüp bakmadı. Bu millet çift anahtar gösterenlere, 'Onlar ne veriyorsa benden 5 fazlası' diyenlere, pop müzik starı edasıyla meydanlarda dolaşanlara da itibar etmedi. Çünkü bu millet biliyor ki seçimlerde oy verdiği partiye geleceğini emanet ediyor."