Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek için kendileriyle görüştüğünü ve Sulh Ceza Mahkemeleriyle ilgili düzenleme yaptıklarını anlattığını söyledi. Erdoğan'ın Hizmet Hareketi için ‘defterlerini düreceğim’ ifadesini kullandığını aktaran Çayır, “Cumhurbaşkanlığı desteği için bize gelmişti, aynen şu cümleyi kullandı; ‘Sulh Ceza Mahkemeleri ile ilgili düzenleme yaptık. Şu an Abdullah Bey'in önünde. Bir hafta, 10 gün içerisinde çıktığında, bunların defterini düreceğim’ demişti. Aynen bu ifadeyi kullandı.” şeklinde konuştu.

Ziyaret için geldiği Kahramanmaraş’ta, basın mensuplarıyla bir araya gelen BBP Genel Başkan Yardımcısı Remzi Çayır gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. ‘Bir ülkede yargı bağımsız değilse vay hepimizin haline’ diyen Çayır, “İleri demokrasilerde seçilmişler de kontrol edilirler. Yarın bir gün düşmeyiz, görmeyiz diyebilirsiniz, bana değmez bu yılan diyebilirsiniz ama mutlaka bir şekilde size eğecek. Değdiğinde insan bir liman arıyor. Bir tane adalet kucağı arıyor. Hepimize lazım olacak bir adalet kucağı, kişilere, partilere göre değil, anlayışlara göre değil. O limana herkesin ihtiyacı var, benim ihtiyacım var. Ama yarın bir gün Recep Tayyip Erdoğan'ın da ihtiyacı olduğunda o limanı yok etmemeli, ihtiyacı olacak, yok etmemeli." diye konuştu.

Erdoğan'ın okuduğu şiir sebebiyle 3 aylık hapse koyduklarını ifade eden Çayır şöyle devam etti: "O zaman Büyük Birlik Partisi onun yanında yer aldı, ‘bu bir haksızlıktır, bu bir zulümdür’ dedi. Şu an her şey senin elinde, güçlüsün ama yarın devran değiştiğinde senin de ihtiyaç duyduğun, bir adalet diye bağırdığında yanında bulacağın bir kurum, bir güç olmalı. Bu gücü yok etme. Ama yok ediyor.”

"SULH CEZA MAHKEMELERİYLE DEFTERLERİNİ DÜRECEĞİM"

Yargıda yaşanan hukuksuzluklara da değinen Çayır, Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın destek için kendileriyle görüştüğünü ve Sulh Ceza Mahkemeleriyle ilgili düzenleme yaptıklarını anlattığını söyledi. Erdoğan'ın Hizmet Hareketi'ni kast ederek ‘defterlerini düreceğim’ ifadesini kullandığını aktaran Çayır şöyle konuştu: “Cumhurbaşkanlığı desteği için bize gelmişti, aynen şu cümleyi kullandı; ‘Sulh Ceza Mahkemeleri ile ilgili düzenleme yaptık. Şu an Abdullah beyin önünde, bir hafta, 10 gün içerisinde çıktığında bunların defterini düreceğim’ demişti. Aynen bu ifadeyi kullandı. Ben de dedim ki 'yapma böyle olur mu bu işler?' Büyük Birlik Partisi bütün cemaatlere aynı mesafede oldu. Cemaatleri sivil toplumun gereği olarak gördü."