Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye meselesinin kısa sürede çözüleceğini iddia edip, İnşallah Suriyeli kardeşlerimizin de yakında vatan hasretleri son bulacak dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Gençlik Şöleni'nde konuştu. Burada gençlere seslenen Erdoğan, “Karşımdaki şu güzel topluluğa bakarken bir kez daha şükür ediyorum. Aydınlık yüzlerinizde Antep'i Gazi yapan o iradeyi görüyorum. Sevgili Gençler, sizler var ya sizler sadece Antep'in değil, tüm Türkiye'nin hem aklısınız hem vicdanı. Bize eğilmek yakışır mı? Bize sadece rükuda eğilmek yakışır. Biz sadece ve sadece Allah'ın önünde eğiliriz. Ben karşımdaki gençliği kula kul olmayan gençlik olarak görüyorum. Sizlerden aldığımız güçle ilhamla daha güçlü bir şekilde yolumuza devam ediyoruz. Size daha güzel bir ülke bırakmak için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. Gençler sizin bu heyecanınız bizim azığımız oldu, motivasyon kaynağımız oldu. Bugün bir kez daha işte bu muhteşem manzara karşısında aynı gururu yaşıyorum. Siz var böyle dik durdukça, bizimle beraber yürüdükçe evelallah bizi kimse bu yoldan çeviremeyecek. Gençler, rivayet edilir ki ünlü gezgin Marco Polo'ya Kubilay Han bu taşları birlikte tutan şey nedir diye sorar. Polo, kemer olmazsa bu taşlar birlikte kalamaz der. Han, o zaman neden sabahtan beri taşları anlatıyorsunuz, kemeri anlatsanıza diye çıkışır. Polo, taşlar olmazsa kemer işe yaramaz der. Gençler müsterih olunuz, düşman arabaları cesedimi ezmeden Antep'e giremez diyen Şahinbey'in evlatlarısınız. Tarih bizi ayakta tutan bir güç kaynağıdır. Bu yüzden tarihimizi iyi bilmeliyiz.” dedi.

'OKULLARIMIZI BOMBALAYANLAR BENİM DİNDAR KÜRT KARDEŞİMİN NASIL DOSTU OLUYOR. BUNLARA GEREKEN CEVABI 1 KASIMDA TEK MİLLET ANLAYIŞI İLE MİLLETİMİZ VERECEKTİR'

Terör olaylarına da değinen Erdoğan, “Bütün bu saldırıların, kirli hesapların tek hedefi Türkiye’nin kendi ayaklarının üzerinde durmasını engellemektir. Cinayet şebekeleri, paralel ihanet şebekesi ile el ele verilerek Türkiye’yi hedeflerinden koparmak istiyorlar. Paralel devlet yapılanması için ‘inlerine gireceğiz’ dedik. Girdik. Şimdi kaçıyorlar mı? Kaçıyorlar. Nereye kaçarlarsa kaçsınlar er geç bunun hesabını verecekler. Onlar bu millete ihanet ettiler. Anneyi evladı ile ayırdılar. Değerleri kardeşlerim şimdi hesap verecekler. 1984’ten bu yana bütün kanlı saldırıları, şiddet eylemlerini yapan terör örgütü ve uzantıları hiçbir sonuç alamadılar. Bizim bundan başka bayrağımız yok. Ama birilerinin paçavrası var. Benim Güneydoğudaki kardeşlerime, kandan, evlat acısından başka bir şey vermediler. Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan uğrunda ölünen varsa vatandır. İşte biz buyuz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bizim bundan başka amacımız yok. Bunlara karşı da dik duracağız. Analarının kucağından aldıkları 16-18 yaşlarındaki gençleri kendi hırsları için korkakça, alçakça ön saflara sürdüler. Kadınları sürdüler ön saflara. Terör örgütünün nasıl bir maşa olduğunu, şüpheye mahal bırakmadan ispat etmiştir. Tüm Kürt kardeşlerime şu son saldırılara bakarak net görmelerini istiyorum. Okullarımızı bombalayanlar benim dindar Kürt kardeşimin nasıl dostu oluyorlar. Bunlara gereken cevabı 1 Kasımda tek millet anlayışı ile milletimiz verecektir. Bölgemizde barışın gerçekleşmesi için çaba gösteriyoruz. Bunların yakından uzaktan alakası yok. Sakın inanmayın. TIR'ları yoldan çevirmek suretiyle, dükkanları molotoflarla maalesef ateşe vermek suretiyle barış olur mu? Ayrılıkları derinleştirmenin değil, uzlaştırmanın arayışı içindeyiz. İnşallah tüm sorunlar Suriye meselesi de çözülecek. Provokasyonlara, kardeşi kardeşe kırdırma girişimlerine 4.5 yıldır tüm dünyaya insanlık dersi verdiniz. Türkiye’nin yüzünü ağarttınız. Ben yok biz varız biz. Gerçekten barış diyen, otobüsleri, TIR'ları ateşe verir mi? Kargaşa yaratır mı? İnşallah Suriyeli kardeşlerimizin de yakında vatan hasretleri son bulacak. Sizler varil bombalarından, kanlı rejimden kaçanlara kucak açtınız. Dünyaya örnek bir davranış ortaya koydunuz. Sizlerin 1 Kasım’da tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet olan paralel yapıya da gereken cevabı vereceğinizi biliyorum” diye konuştu.