CHP’li Erdoğan Toprak, TBMM’de vekil kayıt işlemlerini tamamladı. Toprak, koalisyonun bir uzlaşı kültürü olduğunu ifade ederek, “Bu uzlaşı kültüründen korkmamak lazım.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, TBMM’ye gelerek vekil kayıt işlemini tamamladı. Toprak, gazetecilerin koalisyon sorusu üzerine 1995’de Parlamento’ya geldiğinde benzer şekilde çok partili bir tablonun olduğunu ifade ederek o zamanda da yeni vekillere ‘buradan hükümet çıkmaz’ dediklerini anlattı. Koalisyonların bir uzlaşı kültürü olduğunun altını çizen Toprak, “Bu uzlaşı kültüründen korkmamak lazım. Tek partili iktidarları bazıları istikrar gibi algılar ama o tek başına bir istikrar sayılmaz. Bugün gelinen noktada Türkiye’nin uluslararası alanda kapısını çalamayacağı birçok ülke var. Bir çok ülkede büyükelçimiz yok.” dedi.

Kurulacak iktidar ile Türkiye’nin kapanan kapılarının tekrar açılması gerektiğini ifade eden Toprak, Türkiye’nin bölgedeki yalnızlığının ülkeye hiçbir şey kazandırmayacağını söyledi. CHP olarak önceliklerinin başında Türkiye’yi komşularıyla diyalog kuran, sözü geçen, bölgesinde ağırlığı olan bir ülke haline getirmek olduğunu kaydeden Toprak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Deniz Baykal’a “20 vekil getir, başbakanlığı verelim” yönündeki iddiaların sorulması üzerine bu tip palyatif çözümlerin, parlamenter pazarlıkların Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadığını belirtti.