Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa’daki mitingde Suriye’de operasyonda olan Mehmetçik ve Özgür Suriye Ordusu için dua isterken, "Allah Suriye’de ordumuza güç kuvvet versin. Özgür Suriye Ordusu’na Rabbim güç kuvvet versin. Yolumuzu açsın. Rabbim zaferle bunu noktalamayı bize nasip etsin. Ama ben inanıyorum, Rabbimin bize müjdeleri var. Evet müjdesi var. Yardımı da yakındır. Ben buna inanıyorum" dedi.

Kadın kolları kongresi öncesinde Fatih Sultan Mehmet Bulvarı Hastane Alanı’nda Bursalılara hitap eden Erdoğan, muhteşem kalabalık karşısında memnuniyetini dile getirdi. "Yeni bir Bursa mı doğuyor" diyen Erdoğan, "Ana kademe, kadın kolları, gençlik kolları çok çalışacağız. Birbirimizi menfaat için değil, Allah için seveceğiz. Bursa referandumda yüzde 54 ile ortalamanın üzerindeydi, ama ben istiyorum ki, Bursa kendine yakışanı yapsın. Sizin ulaştığınız yer çok daha yukarılardaydı. Bunu yeniden yakalamaya varmıyız. Siz bunu yapacak güçtesiniz. İnşallah yeni belediye başkanımız, yeni il başkanımız hep beraber, kadın ve gençlik kollarımız dayanışma halinde bunu başaracağız" diye konuştu.

"Rabia’yı unutmayın" diyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu Rabia’nın içeriği çok önemli. Burada ayrılık yok. Burada birlik var. Burada tek millet var. Türk’üyle, Kürt’üyle, Laz’ıyla, Çerkez’iyle, Gürcü’süyle, Roman’ıyla, Boşnak ve Arnavut’u ile 80 milyon tek millet. Bize ayrılık var mı? Tek bayrak, şu bayrağımızın güzelliğine bak. Rengini şehidimizin kanından alıyor, hilal bağımsızlığımızın ifadesi, yıldız şehitlerimizin ta kendisi. Hiçbir paçavrayı kimse gelip bizim bayrağımıza eş tutamaz. Tek vatan, 780 bin metrekare ile tek vatan. Bu vatan topraklarını kimse bölemez. Parçalayamaz. Kim ki buna teşebbüs ederse, nasıl ki Cudi Dağı’nda, nasıl ki Gabar’da, nasıl ki Bester Deresi’nde, nasıl ki Tendürek’te, nasıl ki Kandil’de F 16 olduk, tank olduk, top olduk, bunları inlerinden çıkardıysak, oralarda F 16 oluruz. Bu vatanı böldürmeyiz. Tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden başka bizim devletimiz yok. Nerede bulursak, onlar da ya kodese ya da kaçacakları delik arayacaklar. Çünkü bu FETÖ denen alçak, bu ümmeti parçaladı. Ona fırsat vermeyeceğiz. Şu anda zannediyor ki Amerika beni burada saklar. Amerika beni tutar. O da seni bir müddet tutup saklayacak, ondan sonra da kirli bez gibi sokağa atacak. Bunu da bilesin. Onun da bütün avanesi, yurt dışına, batıya kaçanlar, bunların hepsinin yaptıklarının bedeli var. Bu bedeli ödeyeceklerdir. Kimse acıma duygusuna kapılmasın. Acırsak acınacak hale geliriz. Her şeyi biz hukuk içinde yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Sıkıntı varsa araştırıp soruşturuyor, kararımızı veriyoruz".