Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun partisinin bayramlaşma programında yaptığı “8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsaydı, daha fazla müjde olurdu” açıklamasına MHP İzmir Milletvekili Aslan Savaşan'dan tepki geldi.

Savaşan yaptığı açıklamada, “Orman ve Su İşleri Bakanı, AKP İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu’nun partisinin bayramlaşma programında yaptığı '8 vekil, 8 müjde. Daha çok vekil olsaydı, daha fazla müjde olurdu' açıklamasını üzülerek okudum. Sayın Eroğlu’nun açıklamasından anlaşılıyor ki İzmir’e 9-10-11 hatta daha fazla kamu yatırımı yapılabilecekken İzmirden 8 milletvekili çıkardıkları için 8 yatırımı uygun görmüşler. Buradan çıkan sonuç; 'kendilerince İzmir'i cezalandırıyorlar' ya da 'İzmir'e bu kadarını layık gördük' mü demek istiyorlar?” değerlendirmesinde bulundu.

'NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE MANTIĞIYLA SİYASET OLMAZ'

MHP’li Savaşan açıklamasının devamında; “Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığıyla mı İzmir'e kamu yatırımları yapılıyor? Ne kadar ekmek o kadar köfte anlayışı ile halka hizmet etme anlayışı bir arada olmaz. Sayın Eroğlu’na hatırlatmak isterim ki İzmir’in alamadığı her yatırım AKP’ye oy vermiş İzmirlileri de mağdur ediyor. 7 Haziran'da İzmirlilerin ortaya koyduğu milli iradeye saygı duymak yerine cezalandırmaya çalışmak doğru değil.” diyerek, AK Parti'yi ve Bakan Eroğlu'nu eleştirdi.

HALKA HİZMET HAKKA HİZMET

Milletvekili Aslan Savaşan değerlendirmesine şu şekilde devam etti: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak halka hizmeti hakka hizmet olarak görüyoruz. Şu an bakanlık görevini yürüten Sayın Eroğlu da keşke böyle düşünseydi. AKP’nin İzmir'e fazla gördüğü dokuzuncu, onuncu, onbirinci yatırımların İzmir’e getirilmesi için gerekli mücadeleyi Ankara’da biz veririz.”

Savaşan açıklamasının sonunda İzmirli seçmene seslenerek, “İzmirlilere özellikle AKP’ye oy vermiş İzmirli hemşehrilerimize sesleniyorum, siz 8 kamu yatırımından çok daha fazlasını hak ediyorsunuz.” dedi.