AK Parti İzmir milletvekili olarak yeniden Meclis’e gelen eski Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, partiler arasında koalisyonun, aldıkları oy oranına göre kurulması gerektiğini söyledi.

AK Parti İzmir Milletvekili Veysel Eroğlu, TBMM’ye gelerek kaydını yaptırdı. Kaydını yaptırdıktan sonra gazetecelerin sorularını cevaplayan Veysel Eroğlu’na daha çok koalisyon ve erken seçim ihtimalleri soruldu. Eroğlu, ilk olarak, “Görüşmeler devam ediyor tabii ki. Yalnız bildiğiniz üzere şu anda AK Parti yüzde 41 ile birinci parti. Ama milletimiz şunu söyledi, bizi tek başına iktidar yapmadı, koalisyon işaretini verdi. Görüşmeler şu anda devam ediyor. Herkesin ayağını yere basması gerektiği kanaatindeyim. Eğer bir anlaşma olacaksa kendi oy oralarına bakarak.. Biliyorsunuz CHP bizden çok daha aşağıda yüzde 25 oy aldı. Dolayısıyla MHP ve HDP’nin oyları çok daha düşük. Dolayısıyla herkes aldığı oy oranına göre değerlendirme yapması kanaatindeyim.” dedi.

Eroğlu, şöyle devam etti: “Biz şunu söyledik daima. Ülkemiz gelişiyor büyüyor. Ülkemizde herhangi bir krize sebep olacak tutum içine girmeyiz. Çünkü biz şöyle karar aldık. Özellikle milletimizin Türkiye’nin menfaatleri AK Parti’nin menfaatlerinin önündedir. Dolayısıyla daima biz Türkiye’nin menfaatini dikkate alarak adımlarımızı ona göre atıyoruz. Ama millet en büyük parti AK Parti’dir diye işaret etti. Dolayısıyla milletimize güzel hizmetler yapmaya devam edeceğiz.”

Koalisyon görüşmelerinde bir kültür oluşması gerektiğini söyleyen Eroğlu, “Burada bu kültürün de oluşması lazım. Koalisyon kültürünün. Herkes pazarlık payını artırmak için çeşitli hamleler yapıyor. Bu da doğru birşey değil. Oturup ona göre belli bir oran nisbetinde, bu hükümeti kurma görevi verildikten sonra oturulur konuşulur bütün partilere gidilir. İnşallah hayırlı bir netice çıkar.” ifadelerini kullandı.

Bir koalisyon öngörüsü olup olmadığı sorulan Eroğlu, “Tahmin etmek mümkün değil takdir edersiniz. Bu bize bağlı değil. Diğer görüştüğümüz partilerin tutumlarına bağlı bir husustur. Onlar bir adım yaklaşırsa biz koşarak kucaklayarak gideriz diye düşünüyorum.” diye kaydetti.

Eroğlu, erken seçim ihtimaliyle ilgili de şunları söyledi: “Erken seçim esas hedef olmaması gerekir. Seçimden yeni çıktık. Ama diğer partiler dayatırlarsa olmayacak bir takım şartlar bir takım şurtlar öne sürerlerse, mecbur kalınırsa erken seçime de gidilebilir. Bu da bir çözüm. Millete tekrar gidilir. Ben dün İzmir’deydim. Mazbatayı alırken vatandaşlarla görüştük. Vatandaşların birçoğu böyle bir koalisyon beklentisi içinde değildi. Hatta yeni bir seçim olsa biz AK Parti’nin tek başına iktidara gelmesi için gayret edeceğiz, bu yanlış oldu diyenler çok. Dolayısıyla hayırlı olsun diliyorum.”

Son olarak iş dünyasından bazı örgütlerin partilere ve AKP’ye yaptığı ziyaretler sorulan Eroğlu, “Bütün herkesi değerlendiriyoruz. Biz katılımcı anlayışa sahip bir partiyiz. Herkesin görüşünü alıyoruz. İstişareye büyük önem veriyoruz. Sayın Başbakanımız zaten daha önce AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısı yaptı. Orada gerek il başkanları gerek kadın kolları gençlik kolları ayrıca belediye başkanlarını topladı. Milletvekillerimizi topladı. Orada herkesin görüşü alındı. Bunu değerlendirecek olan genel başkanımız sayın başbakanımız Ahmet Davutoğlu’dur.” diyerek sözlerini noktaladı.