Erzurum Memur-Sen tarafından Dağlıca ve Iğdır’da yaşanan terör olaylarına tepki gösterildi.

Erzurum Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman, terörün, kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu belirterek, “Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu ve vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir.” dedi.
Acının ülkesi, dili, dini, ırkı olmadığını ifade eden Abdullah Duman; “Ağıtlar hangi dilden yakılırsa yakılsın hepsi can acıtıcı ve yürek yakıcıdır. Her gün gelen şehit haberleri ile ocaklara düşen ateş bütün yürekleri dağlamaktadır.” diye konuştu.

Erzurum Memur-Sen İl Başkanı Abdullah Duman, sözlerini şöyle sürdürdü: “7 Haziran 2015 milletvekili genel seçimleri sonrasında oluşan siyasi belirsizliği kirli emelleri için kullanan terör örgütleri masum insanları hedef seçmiş ve katliamlara başlamıştır. 20 Temmuz 2015 günü Suruç’ta 32 gencimizin karanlık eller tarafından haince öldürülmesinin ardından, PKK terör örgütünün asker ve polislerimize art arta yaptığı saldırılar Türkiye’yi yeniden terör sarmalının içine çekmiştir. Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı dil yerine birleştirici ve bütünleştirici dile önem verilmelidir. Her kurum ve kuruluş sorunun değil çözümün parçası olmayı hedeflemelidir.”

Basın toplantısı şehitler için yapılan duanın ardından olaysız sona erdi.