CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın damadı olan AK Parti İstanbul Milletvekili Berat Albayrak'ın Esenboğa Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan 'özel oda'da görüşme yaptığı ve bu nedenle TBMM Başkanı İsmet Yılmaz'ın odaya alınmadığı iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

Berat Albayrak’ın Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı ve Başbakan için ayrılan 'özel oda’da hangi vasıfla görüşme yapabildiğini Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soran Yarkadaş, bu imtiyazı sağlayan görevli veya görevliler hakkında bir soruşturma açılıp açılmayacağını sordu.

Yarkadaş, "Bugün çeşitli basın organlarına yansıyan haberlere göre AKP İstanbul Milletvekili ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı olan Berat Albayrak’ın Esenboğa Havalimanı’nda Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan ‘özel oda’ da görüşme yaptığı bu nedenle de TBMM Başkanı İsmet Yılmaz’ın da bu özel görüşme nedeniyle odaya alınmadığı ifade edilmiştir." dedi.

Bu çerçevede Yarkadaş, şu soruları yöneltti: "Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odada Berat Albayrak nasıl görüşme yapabilmiştir? TBMM Başkanı'nın bu özel görüşme nedeniyle odaya alınmadığı doğru mudur? Cumhurbaşkanı, TBMM Başkanı ve Başbakan için ayrılan özel odaya Berat Albayrak’a kim ya da kimler imtiyaz tanımıştır? Bu odayı Berat Albayrak’a tahsis eden görevli ya da görevliler hakkında bir soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?"