Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, AK Parti-CHP koalisyon görüşmelerinin sonuçsuz kalmasını değerlendirdi. Türkiye’nin bu ortamda hükümetsiz kalmasını "çok vahim" olarak değerlendiren Günay, “Çünkü 7 Haziran’dan bu yana son derece önemli ve son derece sıkıntı verici olaylar yaşıyoruz. Her gün ülkenin bir tarafından bir patlama, bir saldırı haberi geliyor. Evlatlarımız şehit olarak Anadolu’nun köylerine dağılıyorlar. Ben bu işin Ahmet Davutoğlu’nun dışından kontrol edildiğini ve koalisyonun kurulması için değil, kurulmaması için bir kurgu sergilendiğini daha ilk başlarda açıkladım.” dedi.

Türkiye’nin sıkıntılı bir ortamdan geçtiğini hatırlatan Günay, “Böyle bir ortamda TBMM, seçimden bu yana iki ay geçti ama tatilde. Bir kez toplandı ve çok önemli bir araştırma önergesini reddetti. Hükümet kurmak, böyle bir ortamda kişisel ve siyasal kaygıların ötesinde bir bakış açısının gerekliliği haline gelmişti fakat son tablo gösterdi ki bireysel, kişisel kaygılar, korkular, siyasal hesaplar ülke çıkarlarının önünde hâlâ.” diye konuştu.

'BENİM İÇİN SÜRPRİZ DEĞİL'

AK Parti-CHP görüşmelerinden bir koalisyon hükümeti çıkmamasının kendisi açısından sürpriz olmadığını söyleyen Ertuğrul Günay, “Hükümetin kurulmaması, benim için katiyyen sürpriz değil. Ben daha temmuzun başlarında görev verildiği sırada, daha doğrusu AKP’nin görüşmecilerini görünce bu işin hükümet dışından, yani Sayın Ahmet Davutoğlu’nun dışından kontrol edildiğini ve kurulması için değil, kurulmaması için bir kurgu sergilendiğini sosyal medyada yazdım. Bunu bugün de tekrar ettim. Sürpriz değil. CHP doğrusu çok sabırlı. Biraz benim anlayışımı ve tahammül sınırımı aşan, sabırlı bir görüşme süreci geçirdi ve bir ay geçti, bir ay kaybetti.” dedi.