CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çözüm süreci hakkında bilgi sahibi olmadıklarını söyledi. Bursa’daki esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın, 'Süreci destekleyin' çağrısını cevaplayan Kılıçdaroğlu, “Ne yapıyorsunuz bari bize bilgi verin, şimdi bilmediğimiz şeye nasıl destek olacağız?" dedi.

Dün akşam saatlerinde Bursa’ya gelen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Otosansit Sanayi Sitesi’nde esnafı ziyaret etti. Esnaflarla sohbet eden Kılıçdaroğlu, ‘Çırak bulamıyoruz, Suriyeli çalıştırıyoruz’ diyen bir esnafla da sohbet etti. Suriyeli Muhammet isimli çocuğu yanına çağıran Kemal Kılıçdaroğlu, Suriyeli çocukla basın mensuplarına poz verdi. Bir işyeri ziyareti sırasında lise eğitimini yarıda bırakarak tamircide çırak olarak çalışan çocukla da sohbet eden Kılıçdaroğlu, Ahıska Türk'ü olduğunu söyleyen bir vatandaşın da derdini dinledi. Oturma izni almalarına rağmen çalışma izni alamadıklarından yakınan vatandaşla konuşan Kılıçdaroğlu, “Türk dünyası ile belki biraz daha yakından ilgilenmek lazım” dedi. Bunun üzerine Ahıskalı vatandaş, “Biz bu toprakların insanlarıyız, oturma izni vermiyorlar, çalışma izni vermiyorlar? Deyince Kılıçdaroğlu, “Niye vermiyorlar, tekrar geri dönmeniz için mi?” diye konuştu.

ÇÖZÜM SÜRECİNİ BİLMİYORUZ Kİ DESTEK VERELİM

Esnaf ziyareti sırasında bir vatandaşın ‘Çözüm sürecine destek olun’ çıkışıyla karşılaşan Kılıçdaroğlu, süreçle ilgili bilgi sahibi olmadıklarını tekrarladı. Kemal Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: "Ne yapıyorsunuz bari bize bilgi verin, şimdi bilmediğimiz şeye nasıl destek olacağız? Diyarbakır’a gittim, en az üç sefer konuştum, onlara da söyledim. Bu sorunu çözmek için dört tane şart var; 1.Samimi ve dürüst olacağız, yani ‘ben bu işi çözeceğim’. 2. Kişisel bir işin peşinde olmayacaksınız. 3. Millete hesaba vermeyeceğiniz angajmana girmeyeceksiniz. 4. Millete bilgi vereceksiniz, en azından ana muhalefete bilgi vereceksiniz. Şimdi bu isteklerimizin hiçbiri gelmedi. ‘Çözüyorsanız sana kredi de açıyoruz, buyurun çöz’ dedik."

Bu esnada devreye giren vatandaş, "Gelmedi diye sırtlamayın, destekleyin, zorlayın hükümeti." dedi. Bu sırada araya giren Gürsel Tekin, ‘Sayın Genel Başkanımız Tayyib’in ayağına gitti” dedi. Bunun üzerine konuşmasını sürdüren vatandaş, şunları söyledi: "Sayın Cumhurbaşkanıma da sesleniyorum; sadece muhalefet gelmiyor demesin, onlardan da destek istesin. Sadece ‘Biz oy alır, her şeyi biz yaparız’ anlamına gelmez yüzde 55. Yüzde 1 oy alan partiye de vatandaşımız oy veriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak istirham ediyoruz, sadece seçimler hedef olmasın. Tüm partiler gelsin, ziyaret etsinler."

BU FOTOĞRAFLARIN AKİBETİNİ MERAK EDİYORUM HEP BERABER GÖRECEĞİZ?

Sanayi sitesinde usta ve çıraklarla bol bol sohbet eden Kılıçdaroğlu, sanayi çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi. Ustalarla basın mensuplarına poz veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Bakalım bu fotoğrafların akıbeti ne olacak, hep beraber göreceğiz” dedi. Sanayi sitesindeki bir esnaf lokantasında yemek yiyen Kılıçdaroğlu, tas kebabı ile paça çorbası içmeyi tercih etti. Kılıçdaroğlu, esnaf ziyareti sonrası bazı medya kuruluşlarını ziyaret etti.