Evlilik programları ile ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”Her biri bir programla ilgili RTÜK’e 120 bin şikayet var. Bu evlilik programlarının maalesef bir kısmı daha mütedil bir kısmı şirazesinden çıkmış vaziyette. Bununla ilgili bir yasa tasarısı hazırlandı. Bunu KHK ile de geçirebiliriz” dedi.

Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından hazırlanan “Anadolu’da Referandum” programına Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Elazığ’da Kanal Fırat televizyonundan katıldı.

Evlilik programları ile ilgili soru üzerine konuşan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, ”RTÜK’e gelen 120 bin şikayet var. Bu şikayetlerin her biri bir programla ilgili. Bu evlilik programlarının maalesef bir kısmı daha mütedil bir kısmı şirazesinden çıkmış vaziyette. Aile değerlerimize, ahlakımıza, kültürümüze, inancımıza, gelenekselimize aykırı olan abuk subuk şeyler yapıyorlar. Çok seyredildikleri için çok reklam topluyorlar. Bu reytingden dolayı da reklam gelirleri çok fazla ölçüyü kaçırdıkça kaçırıyorlar” diye konuştu.

“Yasa tasarısı hazırlandı”

RTÜK’ün halkın şikayetleri üzerinden ceza veren ya da uygulama yapan bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Kurtulmuş, ”Bununla ilgili bir yasa tasarısı hazırlandı. Bunu KHK şeklinde de geçirebiliriz. Oranın biraz daha zabturapt altına alınması lazım. Biz ilgili kanallara da bunu söylüyoruz. RTÜK’teki arkadaşlar söylüyor. Orada asıl olan kendi kendilerini kontrol eden mekanizmayı kurabilmeleridir. Ama bunu yapamıyorsa, devlet olarak buna seyirci kalmayacağız. Türkiye’nin toplumsal, aile yapısını bozan yayınlara karşı RTÜK gerekli hazırlığını yapacaktır. Bu memlekette çok farklılıklarımız var. Siyasi görüşler, dünya görüşleri, hayat tarzları bakımından farklılıklarımız var. Neredeyse 80 milyonun ortak değerlerinden bir tanesi aile değerleridir. Herkes ne kadar farklı düşünürse düşünsün Aile değerlerine büyük şekilde bağlıdır ve aileye çok ciddi bir şekilde saygılıdır. Aileyi ayaklar altına alan, aileyi darmadağın eden aileyi değersiz bir kurum haline getiren bir eğlence mekanizmasına dönüştüren bu programlara her halde seyirce kalmayacağız, önümüzdeki günlerde gerekli düzenlemeler yapılacak” şeklinde konuştu.

“Özür dileyecek konuma getireceğiz”

Avrupa’nın Türkiye’ye karşı tutumunu da değerlendiren Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Bazı yerlerde daha aşırı İslam düşmanları var. Camileri yıkalım Müslümanları sınır dışı edelim diye bir anlayış var. Bakanımız Fatma Betül Sayan Kaya’ya terbiyesizce bir tutumda buldular. Biz kendimizi koruyacak adımlar atarız. Ama esas üzülmesi gerekenler Avrupalılardır. Böyle devam ederlerse bir süre sonra seçim kampanyası yapamayacaklardır. Biz o akşam o görüntüleri izlerken kahrolduk öfkelendik. Ama devleti yönetiyorsanız, öfkelenmemeniz gerekiyor. Aldığımız kararlar doğrultusunda, üst düzey görüşmelerin hiçbiri yapılmayacak. Hollanda Büyükelçisinin Türkiye’ye gelmesini istemiyoruz. Türkiye üzerinden diplomatik uçuşlar olmayacak. Türkiye Hollanda karma komisyonundan AK Parti milletvekilleri istifa etti. Özür dileyecek konuma getireceğiz. Ama oradaki Türk vatandaşlarını da düşünmek zorundayız. Hem Türkiye’nin şerefini koruyacağız hem de yapılan yanlışlıklardan hesap soracağız. Krizi nasıl çıkardılarsa geri adım atmakta onların sorumluluğudur” diye konuştu.