MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Haber bültenleri cumhurbaşkanından, saraydan onaylanıyor mu acaba?" diye soran Vural, "Herşeyi bilen, yöneten böylesine muhteşem cumhurbaşkanı olduğu için hepiniz kendinizi şanslı hissediyorsunuz. Bulunmaz Hint kumaşına sahibiz ama bu kumaştan bir elbise de çıkmıyor." diye koruştu.

Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "AKP'nin seçim beyannamesini okuyan bir cumhurbaşkanı." diyen Vural, Başbakan Davutoğlu'nun seçim beyannamesini bizzat kendisinin yazdığını ifade ettiğini aktardı. "O kalem herhalde tükenmez kalem değil, kurşun kalem. Herhalde onu cumhurbaşkanı silmiş ben dayattım diyor." diyen Vural, tek adamın ihtiras ve arzularıyla yönetilen bir ülke haline gelindiğine dikkat çekti.

"Tek partici, tek seçisi, tek adamcı bir zihniyetin demokrasiye vurduğu darbelerle karşı karşıyayız." diyen Vural, cumhurbaşkanının milletin olması gerektiğini ancak Erdoğan'ın sadece AK Parti'nin cumhurbaşkanı olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.

"Milletin cumhurbaşkanı dediler, kendisi partinin cumhurbaşkanı olmayı yeğledi. Partinin cumhurbaşkanı olmayı tercih etti." diyen Vural, herkesin cumhurbaşkını değil 7 ampüllü AK Parti'nin cumhurbaşkanı olduğunu ifade etti. Erdoğan'ın Parlamento'da yaptığı yemine aykırı davrandığını belirten Vural, Erdoğan'ın Meclis'te yaptığı yemini izlettirdi.

"Cumhurbaşkanı taraftır, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin adaylarını belirliyor, seçim beyannamesini belirliyor." diyen Vural, hem tarih huzurunda hem büyük Türk milleti önünde hem de kendi namus şerefine sadık kalmadığını ortaya koyduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parlamenter sistemi askıya aldığına ilişkin sözlerine sert tepki gösteren Vural, "Sen alsan alsan Davutoğlu'nu bekleme odasına alırsın, kafese alırsın... Evren Parlamento'yu askıya almıştı; Recep Paşa da Meclis'i askıya aldığını söylüyor. Sen milletin egemenliğini temsil etmiyorsun. Kimse Gazi Meclisi bekleme odasına alamaz. Demokrasi ve Meclis düşmanı anlayışın, diktatörce bakan bir anlayışın tezahürüdür. Milletin değil sarayın Meclis'i olmasıı gerektiğini ifade ediyor." şeklinde konuştu.

Demokrasi ve Meclis düşmanı bir anlayışa Türkiye'nin teslim edilemeyeceğini belirten Vural, 7 Haziran'da bu zihniyeti derin dondurucuya alacaklarını vurguladı. Ülkede ne cumhurbaşkanı, ne başbakan ne de Adalet ve Kalkınma Partisi'nin genel başkanı olduğunu dile getiren Vural, Fransa'da bir dergiye yapılan saldırıyı hatırlatarak Davutoğlu'nun yapılan protesto yürüyüşe katıldığını kaydetti.

Tunus'ta müze saldırısına ilişkin yapılan yürüyüşe Davutoğlu'nun katılmadığını ifade eden Vural, Netanyahu katılmadığı için mi Davutoğlu'nun Tunus'taki yürüyüşe katılmadığını sordu? "Bu irade medeniyetimizi temsil etmekten uzak olduğu gayet açık ve nettir." diyen Vural, "Kılavuzu karga olanın açıkça bir türlü kurtulamadığını herkes biliyor." dedi. AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner için "Adalet ve Kalkınma Partisi'nin biatçi vekili" diyen Vural, Metiner'in açıklamalarına sert tepki göstererek "Peygamber Efendimiz'in (s.a.v) ordusuyla mukayese etmek kim, sen kim. Bunlar sapkın, vallahi sapkın... Sahabeye hakaret ediyor. Asıl çürük elma sensin. Bu biatçı, bir kişiye kul olmayı tercih eden zihniyet, bilsin ki bu millet Allah'tan başka kimseye kul olmaz." diye konuştu.

Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın Anayasayı tanımadığını söylediğini, Metiner'in ise paramparça edeceğini söylediğini aktaran Vural, "Cumhurbaşkanı makamı değil, kendisini herşey zanneden birisi. Haddinin kim olduğunu bu millet, seçimlerde iradesini kullanacaktır." ifadelerini kullandı. Vural, "1150 odada kimin oturacağını millet gösterecek. Sen mi oturacak başkaları mı oturacak?" dedi.