ANTALYA (İHA) – Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, Expo 2016 Antalya Sergi alanını 13 günde 160 bin kişinin ziyaret ettiğini kaydetti.
Expo 2016 Antalya Ajansı’nın 43. Yönetim Kurulu Toplantısı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik başkanlığında Expo 2016 Antalya sergi alanındaki VIP salonunda gerçekleştirildi. Bakan Çelik, ‘Çiçek ve Çocuk’ temalı Expo 2016 Antalya Botanik Sergisi’nin açılışını 22 Nisan günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirdiklerini aktardı.
Expo 2016 Antalya’ya 22 Nisan tarihine kadar başvuru yapmasına rağmen ülke bahçesini yapmayan Almanya gibi bazı ülkelerin bahçe yapım çalışmalarına devam ettiğini dile getiren Bakan Çelik, “Mayıs ayının ortalarına doğru bu ülkelerde bahçelerini tamamlamış olacaklar. Sergi alanının halka açıldığı 23 Nisandan ilk 4 gün de 100 bin kişi, birinci günde 36 bin kişi sergi alanını ziyaret etti. Bugüne kadar 160 bin kişi ziyaret etmiş bulunuyor. Halkın ziyaretini arttırması konusundaki çabalarımız devam ediyor” diye konuştu.
KÜLTÜREL ETKİNLİKLER
Okulların kapanması ve havaların ısınmasıyla birlikte hareketliliğin daha da artacağını kaydeden Bakan Çelik, “Bunun yanında kültürel etkinliklerimiz programa girdi. Bu etkinliklerin devreye girmesi, okulların tatil olması ile birlikte Expo’daki hareketlilik artacak. Şuan itibari ile ritim müziği STOMP grubu etkinliklerini sürdürüyor. 7 Mayıs’ta Jose Carreras alanda olacak. Emma Shapplin,14 Mayısta, Level 42 grubu ise 21 Mayıs’ta Expo’da etkinliklerini icar edecekler. Yerli sanatçılarımızın da grupları olacak. Böylece ağırlıklı akşamları bir hayli yoğun katılımın olduğu sürece gireceğiz” dedi.