MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM’de ‘tarafsız ve her partiye eşit mesafede olacağına’ dair yemin ettiğini, ancak AKP’nin propagandasını sürdürdüğünü savundu.

Yılmaz, yaptığı açıklamada, “Bu ülkede 12 yıl başbakanlık yaptın, 10 aydır da Cumhurbaşkanı'sın. Allah’ını seversen, bu fani dünyada gelmen gereken tüm makamlara geldin, bu hırs nedir? Tek adam olma isteği nedir?” diye sordu.

Erdoğan’nın ülkeyi Irak ve Suriye’deki gibi tek adaylığa götürmek istediğini ileri süren Yılmaz, devlet kurumlarının yok edildiğini savundu. Cumhurbaşkanı’nın ne pahasına olursa olsun, iktidarına devam etmek istediğini öne süren Seyfettin Yılmaz, “Onların arkasında yabancı sermaye grupları, katrilyonları, yandaş medyaları olabilir. Devletin bütün imkanlarını kullanabilirler. Valileri, kaymakamları, bürokratları seferber olabilir. Ama bizim arkamızda yüce Türk milleti olduğu sürece bu oyunu bozacağız.” şeklinde konuştu. Milletin yoksulluk ve sıkıntı içinde kan ağladığını ancak AKP iktidarının ülkeyi güllük gülistanlık göstermeye çalıştığını dile getiren Yılmaz, “Nasıl ki bu millet ayağına giyecek çarığı, sırtına giyecek urbası, yiyecek bir lokma ekmeği olmadığı halde Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde ayağa kalktı yedi düvele karşı Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu, şimdi de devleti ortadan kaldırmak, ülkeyi bölmek isteyenlere, tek adamlığa karşı Milliyetçi Hareket’le birlikte 'dur' diyecektir.” açıklamasını yaptı.