Erbakan Vakfı Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, projelerinin, çözüm önerilerinin ve inanç niteliğindeki fikirlerinin fiilen uygulanması için bu fikirleri taşıyan Erbakan Vakfı mensuplarının devlet yönetiminde, karar mekanizmasında yer almaları gerektiğini söyledi. Fatih Erbakan, "Bütün bunların yapılması için öncelikle, Milli Görüş zihniyetinin 13 sene aradan sonra mutlaka ama mutlaka temsil edilmesi gerekmektedir. Bu nedenle önümüzdeki günlerde ama bu Haziran seçimlerinde ama bir sonraki seçimlerde ama muhakkak yurt sathında bütün Türkiye genelinde yeniden Milli Görüş'ün Meclis’e hareketi başlatılmak zorundadır." dedi.

Erbakan Vakfı tarafından Ankara'da Gazi Üniversitesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlen toplantıda konuşan Erbakan, politikadaki gelişmeleri ve Türkiye ekonomisini değerlendirdi. Hükümetin ekonomi politikasını eleştiren Erbakan, faize harcanan paraya ve cari açığa dikkat çekerek, 900 TL asgari ücretin ödendiği vatandaşın ise açlığa mahkum edildiğini söyledi.

'İSTİKRAR VE EKONOMİ YABANCILARA BAĞLI'

Türkiye’de 10 yıl içinde yapılan yatırımların toplam maliyetinin 30 milyar dolar olduğunu aktaran Erbakan, ancak aynı süre içerisinde 300 milyar dolar faiz ödendiğini, 300 milyar dolar da yeni borcun alındığını belirtti. Yapılanların 20 mislinin millete zarar olarak döndüğünü ifade eden Erbakan, şöyle konuştu: "Türkiye’nin toplam iç ve dış borcu kamunun toplam borcu 2002-2012 döneminde 316 katrilyon lira artarak 563 katrilyon liraya yükselmiş. Devraldıklarında 257 katrilyon iken 316 katrilyon yeni borç eklemişler ve 563 katrilyon lira kamunun borcunu çıkarmışlar. Bu ne demektir? Türkiye Cumhuriyeti devleti son 12 senede 80 senede yaptığı borçlanmadan daha fazla borçlanma yapmış, demektir. Özel sektörün dış ticaret borcu 2014 yılında 267 katrilyon liraya ulaşmıştır. Yani 110 milyon doların üzerine çıkmış. Bundan daha felaketi, 78 milyon memleket evladının bankalara olan borçları 2002 yılında 6 katrilyon lira iken 2014 yılında 300 katrilyon liranın üzerine çıkmış. Elli mislinden fazla artmış. 120 milyar doların üzerinde bir borç demektir ki bu dünyanın neresine giderseniz gidin felakettir. Pek çok ülkenin toplam iç ve dış borcundan fazla bir borçlanmayı 77 milyon vatandaş olarak bankalara yapmış durumdayız. Yıllık 50 katrilyon devletin ödediği borç faizi. Yani 25 milyar dolar yapar. Vatandaşlar 120 milyar dolar bankalara borcundan dolayı 15 milyar dolar faiz ödüyorlar. 10 milyar dolar da özel sektör dışarıya olan borçlarından dolayı faiz ödüyor desek, yıllık milleti, devleti ve firmalarıyla 50 milyar dolarlık borç faizi ödeyen bir ülke haline geldik. 10 milyon asgari ücretlinin çalıştığı ücret 900 TL. Bu milletin açlığa mahkum edilmesi olayıdır. Bu milletin yok edilmesi olayıdır. 10 milyonlu asgari ücretli insan aileleri ile 40 milyon eder ki Türkiye’nin yarısından fazlası demektir."

Türkiye’nin enerji politikasını da eleştiren Erbakan, "Yıllık 100 milyar dolarlık dış açığı bulunan Türkiye, enerjide, ağır sanayi ve savunma sanayinde tamamen yurt dışına bağlı Türkiye, her dört gencinden bir tanesi işsiz olan Türkiye, nüfusunun yarısı günde 7,5 TL’ye bir öğünde 2,5 TL’ye talim eden Türkiye ekonomisi ve istikrarı yabancıların sıcak parasına bağlı. İşte özet olarak tablo budur. Böyle bir Türkiye bu noktadan sonra nasıl olup da bölgesel güç olacaktır? Nasıl olup da yeniden ‘Büyük Türkiye’ olacaktır? Nasıl olup da bu sorunların üstesinden gelecektir?" ifadelerini kullandı.

'DIŞ GÜÇLERİ GERİDE KALANLAR İLGİLENDİRMEZ'

Paylaşımın ve yönetimin kurallarının dış güçlere bırakılması dahilinde, geride kalan adımların yabancı güçleri ilgilendirmeyeceğine dikkat çeken Erbakan, şöyle devam etti: "Yılda 50 milyar doları onlara ödemeye devam ettiğiniz sürece, isterseniz bütün Milli Eğitime bağlı okulları imam hatip yapın, onları rahatsız etmez. İran ve Gazze’ye yapılan ambargolara harfiyen uyduktan sonra, BOP’a destek olduktan sonra, Libya’ya yapılan operasyona destek verdikten sonra, Kıbrıs’ta onların küresel planlarına ses çıkarmadıktan sonra isterseniz 5 yaşındaki çocuğa çarşaf giydirin, bu da onları hiçbir şekilde rahatsız etmez."

Fatih Erbakan, konuşmasının sonunda dua etti ve tarihi Milli Görüş Yemini’ni yaptı. Toplantıya katılanlar da Fatih Erbakan’ın duasına ve yemine eşlik etti.