CHP Samsun Milletvekili Ahmet İhsan Kalkavan, Milli Eğitim Bakanlığı'nın Fatih Projesi'ni Bakan Nabi Avcı'ya yönelttiği bir soru önergesiyle TBMM gündemine taşıdı.

CHP’li Kalkavan, önergesinde Bakan Avcı’ya proje için harcanan tutarı ve uygulama kapsamındaki okullarda nasıl sonuçlar alındığını sordu.
Öğretmenler ve öğrencilerin tabletli eğitime uyum sağlayıp sağlayamadığını da soran Kalkavan, bazı okullarda tabletlerin öğrenciler tarafından sadece oyun oynama amaçlı kullanıldığı ve öğretmenlerin ders anlattığı akıllı tahtalarla tabletlerin uyumlu olmaması gibi sorunlar gündeme geldiğini belirtti.
"Bu sorunların aşılması ve projenin amacına ulaşması için Bakanlığınız gerekli değişiklik ya da geliştirmeleri yapacak mıdır?" diyen Kalkavan, ilk etapta 17 ilde uygulanan projenin, öğrenci ve öğretmenlere tam anlamıyla adapte edilmesinde başarı sağlanamamasına rağmen, 81 ile dağıtılması ve dolayısıyla çok para harcanmasını Bakanlığın niçin gerekli gördüğünü sordu.

FATİH PROJESİ

Bakanlıkça 2010'da başlatılan Fatih Projesi çalışmaları kapsamında 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 17 pilot ilde, 52 okulda 8 bin 500 tablet, 2013'te 81 ilde 217 okulda 49 bin tablet bilgisayar dağıtılmış, toplamda ihalesi tamamlanan tablet sayısı ise 675 bin olarak belirlenmişti.