CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün protokol şartlarını yerine getirmesine rağmen, Kenan Evren Lisesi'nin kulübe devrinin iptal edildiği iddiasını Başbakan Ahmet Davutoğlu’na sordu.

Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun cevaplaması istemiyle Meclis Başkanlığı'na yazılı soru önergesi verdi. Tanrıkulu, "İstanbul Kadiköy'de bulunan Kenan Evren Lisesi'nin Fenerbahçe Spor Kulübü'nün üç okul ve bir spor salonu inşa etmesi karşılığında kulübe verileceğine dair yapılan protokol kamuoyu tarafından bilinmektedir. Fenerbahçe Spor Kulübünün protokol şartlarını yerine getirmesine rağmen, Kenan Evren Lisesi'nin ilgili kulübe devri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından iptal edildiği iddiası basına yansımıştır." dedi.

Sezgin Tanrıkulu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na şu soruları yöneltti:
- Fenerbahçe Spor Kulübü ile yapılan protokol nedir? Protokolün tarafları kimlerdir?
- Fenerbahçe Spor Kulübü protokol şartlarını yerine getirmiş midir? Getirmiş ise yapılan harcama nedir?
- Fenerbahçe Spor Kulübüne verilmesi planlanan Kenan Evren Lisesi hangi gerekçelerle iptal edilmiştir? Bu iptal kararını kim/kimler vermiştir?
- Fenerbahçe Spor Kulübünün kullanımında olan Şükrü Saraçoğlu Stadı, Salı Pazarı ve Yoğurtçu Parkı'nın imar planlarının değiştirileceği ve bu alanlardan rant sağlanacağı iddiaları doğru mudur?
- Fenerbahçe Spor Kulübüne Kenan Evren Lisesi üzerinden siyasi baskı yapıldığı iddiası doğru mudur?
- Fenerbahçe Spor Kulübüne yapılan protokol karşılığı verilmeyen Kenan Evren Lisesi ve arazisi “kupon arazi” midir? Bu iddialar doğru ise bu arazi kime ve hangi vakıfa verilecektir?