SP Kadın Kolları Genel Başkanı Ebru Asiltürk, tarihin, inancın ve köklerin getirdiği noktada bütün sıkıntıların çözümünü kendi medeniyetlerinde gördüklerini belirtti. SP İzmir İl Kadın Kolları tarafından düzenlenen kahvaltılı program için gelen Asiltürk, çeşitli kesimlerden ve sivil toplum kuruluşlarından katılan kadın seçmenlere hitap etti.

Dünyada ve Türkiye’de meydana gelen olayların, bu seçimi daha önemli hale getirdiğini söyleyen Ebru Asiltürk, feryat ve haykırışlarının kuru bir particilik davası değil, millet ve devlet sevdası olduğunu ifade etti. Türkiye’deki 76 milyon nüfusun sadece 17 milyonunun kırsal kesimde yaşadığını dile getiren Asiltürk, bunun tarım ve hayvancılığın can çekiştiği anlamına geldiğini savundu. Çiftçilerin, ürününün karşılığını alamadığını söyleyen Asiltürk, “Bunun için kente göç ediyor ve kahvehanelerde garsonluk yapıyor, oto yıkamacılarda çalışıyor. Köyünde kendine göre bir üretim yaparak, kendine göre sosyal çevresi olan bir insan, kente gelerek bir hiç oluyor ve bu da birçok sosyal yaraları beraberinde getiriyor. Halbuki o, köyünde doğru dürüst bir şekilde üretime dahil olsaydı, ürününün karşılığını en güzel şekilde alsaydı, makarna ve kömüre ihtiyacı olmazdı, onu almak için birbirlerinin üstüne çıkmazdı. Biz SP olarak diyoruz ki milletin kaynakları. yine millete üretim ve istihdam olarak dönmeli. Pekiyi, sormak lazım, SP olarak sen gelsen ne yapacaksın? Bu sıkıntılara nasıl deva bulacaksın? Bakın biz diyoruz ki bizim ‘Kalkınan Anadolu’ projemiz var. Biz diğer Millî Görüş partilerinde olduğu gibi bugün de devletin öz kaynaklarının, yine milletin kendisine ve herkesin doğduğu yerde doyacağı şekilde kullanılmasını öngörüyoruz. Biz bu kaynakları üretim ve istihdam için kullanacağımızı ifade ediyoruz. Biz bu kaynakları fabrikalar, sanayi tesisleri, tarım ve hayvancılık için kullanacağımızı ifade ediyoruz. Özellikle tarım ve hayvancılık, stratejik sektör olarak ele alınıp özel bir desteğe tâbi tutulacaktır.” ifadelerini kullandı.

YERLİ KALKINMA MODELİ

Kamu tek hesabı kuracaklarını kaydeden SP Kadın Kolları Genel Başkanı Asiltürk, böylece devlet kurumlarının bütün paralarının tek bir hesapta toplanarak milletin zenginliklerinin sermayedarlara değil, milletin kendisine harcanacağını belirtti. İsraf ve yolsuzluğun önleneceğini söyleyen Asiltürk, asgari ücreti asla açlık sınırının altında bırakmayacaklarını ve asgari ücretten vergi almayacaklarını vaadetti. Ebru Asiltürk, diğer görüşlerini de şöyle sıraladı: “Bize dayatılan kalkınma modelinde köprüler, havaalanları var. Bunlarla ülke kalkınmış sayılmaz. Ekonomistlerin dediğine göre kalkınma şudur: Bir milletin yerli ihraç sanayisi, yerli savunma sanayisi, yerli hayvancılığı, yerli tarımı, yerli bilişim teknolojisi olmadığı müddetçe o memleketin istikbali karanlıktadır ve biz böyle bir kalkınma modeli uygulayacağız.”

Programın diğer misafiri olan BBP Kadın Kolları Genel Başkanı Hacer Çayır ise vatanın bölünmemesi, adaletin hâkim olması, kimsenin dışlanmaması için biraraya geldiklerine belirterek şöyle konuştu: “Gelir dağılımı, fırsat eşitliği sağlansın diye, hukuku yeniden ihya edelim, nefret ve şiddet ortadan kalksın, ülkemizi borç yükünden kurtaralım, israfı önleyelim, vergide adaleti sağlayalım, vatandaşımızı faiz yükünden kurtaralım diye, barış için, kardeşlik için, birlik için, insanca yaşamak için biraraya geldik.”

Programda ayrıca SP’nin kadın milletvekili adayları Suna Canıtez, Zemzem Yıldız ve Nazile Şanal da kendilerini tanıtarak projelerini anlattı. Yaşanabilir bir Türkiye, yeniden büyük Türkiye ve yeni bir dünyanın kurulması için bütün halkı SP'ye çağırdıklarını belirten İzmir 2. bölge adayı Canıtez, “Hepimiz aynı kilimin desenleriyiz. Huzurlu, mutlu, barış ve kardeşlik içinde yaşanan, müreffeh bir Türkiye için elbirliğiyle ilmek ilmek dokumak için hemşehrim sen de Saadet'e gel.” dedi.