Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, basına yönelik baskı politikalarını eleştirdi. AK Partinin 13 yıllık iktidarının yalan üzerine kurulmuş bir talan düzeni olduğunu vurgulayan Arık, AK Partinin gerçek yüzünü gizlemek için medyayı susturmak istediğini ifade etti. Arık, “Bu ülkenin gencecik fidanları bir bir toprağa düşerken, AKP iktidarı devlet gücünü farklı hesaplaşmalar için kullanıyor.” dedi.

'KAMU GÜCÜNÜN AKP’NİN KİRLİ HESAPLARI İÇİN KULLANILMASINI KAYGI İLE İZLİYORUZ'

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, son günlerde artan medyaya yönelik baskıları değerlendirdi. Basının çağdaş toplumlarda önemli bir işlevi yerine getirdiğine dikkat çeken Arık, AK Partinin kirli yüzünü toplumdan gizlemek için basını susturmak istediğini söyledi. Arık, “13 yıllık AKP iktidarı yalan üzerine kurulmuş, bir talan düzenidir. Kamunun tüm olanaklarını yandaşlarıyla talan eden AKP, gelinen süreçte gerçek yüzünü kamuoyundan gizlemek için medyayı ve iş dünyasını baskı altına almaya çalışıyor. Bu ülkenin gencecik fidanları bir bir toprağa düşerken, AKP iktidarı devlet gücünü farklı hesaplaşmalar için kullanıyor. Bir bakıyorsunuz okullara baskın yapıyorlar, bir bakıyorsunuz basın kuruluşlarına ya da binlerce kişiyi istihdam eden sanayicilerimize… Kamunun gücünün AKP’nin kirli hesapları için kullanılmasını üzüntü ve kaygı ile izliyoruz. Biz AKP’nin bugün tüm demokratik temayülleri alt üst ederek uzatmaları oynattığı iktidarını işverene, basına baskı yapması için değil bu ülkenin çocuklarının ölmemesi için kullanmasını bekliyoruz. Yaşanan bu süreçte göstermiştir ki, AKP Türkiye’nin çıkarları için değil, kişisel ihtirasları için kendi hesaplaşmaları için var olan bir parti” şeklinde konuştu.

Basına yönelik baskıların demokrasiye vurulan bir darbe olduğunu ifade eden Arık, kimden gelirse gelsin ve kime yapılırsa yapılsın haksızlıkların karşısında olacaklarını belirtti. Arık, Türk Milletinin 1 Kasım’da yapılacak seçimlerde AK Partinin kişisel hırsları ve Türkiye’nin çıkarları konusunda bir tercih yapacağını da sözlerine ekledi.