Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebiyle Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimi Yunus Süer tarafından Bugün Gazetesi, Bugün TV, Kanaltürk TV ve Millet Gazetesi'nin de içinde olduğu Koza İpek Holding ve bünyesindeki şirketlere kayyum atanmasına Eski Kültür Bakanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Fikri Sağlar da tepki gösterdi. Sağlar, yapılanın Türkiye Cumhuriyetinin bir hukuk devleti olmaktan çıkarıldığının en büyük göstergesi olduğunu ifade etti.

'CAN VE MAL GÜVENLİĞİ, ORTAKLAŞA YOK EDİLME DOĞRULTUSUNDA HER TÜRLÜ ALT YAPI OLUŞTURULMUŞ'

Cihan Haber Ajansı (Cihan) muhabirinin sorularını cevaplayan Fikri Sağlar, iki gazete, iki televizyon ve bir radyoyu bünyesinde barındıran holdinge kayyum atanmasının tamamen hukuksuz olduğunu vurguladı. "Bir savcı aklına geldiğinde bir işadamının yada herhangi bir insanın mal varlığına el koyabiliyor, bankadaki hesaplarına el koyabiliyor." diyen Sağlar, şöyle devam etti: Makul şüphe diyerek daha önce AKP'nin çıkarmış olduğu yasaya dayanarak her istediğini yapabiliyor, yargı kararı olmaksızın. Bu Türkiye'de yıllardır söylediğim kimsenin can ve mal güvenliğinin olmadığının göstergesi. Susurluk'la birlikte bir gerçek ortaya çıkmıştır; Türkiye'de kimsenin can güvenliği yok. AKP ile birlikte de 2002'den bugüne kadar da kimsenin mal güvenliği de yok. Şimdi en son can ve mal güvenliği, ortaklaşa yok edilme doğrultusunda her türlü alt yapı oluşturulmuştur. Bunun da somut göstergesi, böyle olan bir ülkeye hukuk devleti denmez. Böyle olan bir ülkede demokrasi yoktur. Böyle bir olan ülkede adalet oluşmaz. Böyle olan bir ülke gelişmiş ülkeler içerisinde değil; üçüncü dünya ülkeleri arasında bile zor yer alır. Recep Tayyip Erdoğan ve partisi ülkeyi maalesef bu noktaya getirdi. Toplum, 1 Kasım seçimlerinde kime oy vereceklerini iyi görsünler. Mütedeyyin insanlar, İslam diniyle ilgisi olmayan bir AKP olduğunu, hukuku hiçe sayan insanlardan oluştuğunu ve bir dikta rejimini kurma doğrultusunda büyük bir kararlılık içerisinde hepimizi yok etmeye ve Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyeti yıkmaya kararlı olduklarını görsünler, ona göre oy versinler."

'BURADA BİR KİŞİNİN VE ONUN PARTİSİNİN DESPOTLUĞU VAR'

Kayyuma atanan isimlerle ilgili bir soruya ise Sağlar, "Tabi her şey kendi elinde. Atanan da AKP'li, el koyan savcı da AKP'li. Burada bir hukuk yok ki. Burada tamamen bir kişinin ve onun partisinin despotluğu var. Despotizm devam ediyor." karşılığını verdi.