Fildişi Sahili Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Alassane Vattara, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle 25-28 Mart 2015 tarihlerinde, Türkiye’ye resmi bir ziyaret gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmeye göre söz konusu ziyaret, Fildişi Sahili’nden ülkemize Cumhurbaşkanı düzeyinde yapılan ilk resmi ziyaret olma özelliğini taşıyor. Ziyaret kapsamında yarın Ankara'da gerçekleştirilecek görüşmelerin, dost Fildişi Sahili ile ülkemiz arasındaki ikili ilişkilerin ortak gündeminde yer alan konuların tüm yönleriyle ele alınmasına, ayrıca bölgesel ve uluslararası meselelere ilişkin görüş alışverişinde bulunulmasına imkân sağlayacağı belirtildi.

Ziyaret kapsamında, Fransızca konuşan Batı Afrika ülkeleri arasında Türkiye’nin ekonomik ortaklarından biri olan Fildişi Sahili ile Türkiye arasındaki ilişkilerin çok boyutlu ahdî yapısını tamamlamak üzere bir dizi anlaşma imzalanacak. Fildişi Sahili Cumhurbaşkanı Vattara’nın bu ziyaretinin, iki ülke arasındaki yakın işbirliğinin daha da güçlendirilmesine önemli bir vesile teşkil etmesi bekleniyor.