Moldova Cumhuriyeti'ne bağlı Gagauz (Gökoğuz) Özerk Bölgesi Başkanlık yarışında Sosyalist Parti’nin desteklediği bağımsız aday İrina Vlah birinci oldu.

Resmi olmayan ilk sonuçlara göre, 35 bin 343 oy olan İrina Vlah, yüzde 53,21'lik oran ile zafere en yakın isim olarak görünüyor. En yakın rakibi Demokrat Parti’nin desteklediği bağımsız aday Nikolay Dudoğlo, yüzde 18,20'lik oran ile 12 bin 86 oy topladı. Üçüncü sırada Valeriy Yanioğlo, yüzde 7,65 oran ile 5 bin 80 oyda kaldı. Eski başkanlardan Dimitriy Kroytor ise yüzde 5,49'luk oran ile 3 bin 949 oy alabildi.

Gagauz Özerk Bölgesi Başkanı Mihail Formuzal, İrina Vlah’ı başkanlık yarışındaki zaferinden dolayı tebrik etti. Moldova Sosyalist Parti lideri İgor Dadon, sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta, "Oylar yüzde 100 sayıldı. Gagauzya yeni başkanı yüzde 53 ile İrina Vlah, tebrik ediyorum" dedi.

Bir adayın başkanlık yarışını kazanması için toplam oyların yüzde 51'ini alması gerekiyor. Gagauz (Gökoğuz) Özerk Bölgesi’ne ait Yüksek Seçim Kurulu, konu ile ilgili son verileri bugün bir basın toplantısında açıklayacak.