Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk 'Tarafsız Bölge' programı sunucusu Ahmet Hakan'a yapılan saldırı, Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşındı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi veren CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, "Basına yansıyan haberlere göre, Hürriyet gazetesi yazarı ve CNN Türk ‘Tarafsız Bölge’ programı sunucusu Ahmet Hakan, İstanbul’da Nişantaşı’ndaki evinin önünde 4 kişilik bir grubun saldırısına uğramıştır. (01.10.2015) 'İstersek seni sinek gibi ezeriz. Bugüne kadar merhamet ettik de hala hayatta kalabiliyorsun' şeklindeki basında yer alan bazı yazarların tehditleri ve 'Evinin önüne gidecektim. Bunlar dayak yememişler hiç. Bizim hatamız bunlara zamanında dayak atmamak oldu' şeklinde bir AKP’linin sözleri ile tehdit edilen Ahmet Hakan’ın 17 gün önce devletten koruma talep ettiği iddia edilmektedir." dedi.

Bu bağlamda Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Gazeteci Ahmet Hakan’a saldırı olayının failleri kimlerdir?
Gazeteci Ahmet Hakan’a saldırı olayı ile ilgili kaç kişi yakalanmıştır?
Gazeteci Ahmet Hakan’a saldırı olayı hangi gerekçeler ile yapılmıştır?
Gazeteci Ahmet Hakan’a saldırı olayının azmettiricileri kimlerdir?
Gazeteci Ahmet Hakan kimlerden tehdit alıyordu?
Gazeteci Ahmet Hakan’ı saldırıdan önce gerek basın yolu ile gerek farklı iletişim kanalları ile tehdit edenler kimlerdir? Bu kişilerle ilgili her hangi bir işlem yapılmış mıdır?
Birkaç gün önce Doğan Holding Onursal Başkanı Sayın Aydın Doğan tarafından kamuoyuna açıklanan mektup sonrası, Gazeteci Ahmet Hakan’a yapılan saldırı ile basına gözdağı mı verilmektedir?
Türkiye Cumhuriyetinde bir vatandaşı tehdit etmek ve tehdit ettikten sonra darp etmek bu kadar kolay mıdır?
Saldırıdan 17 gün önce Gazeteci Ahmet Hakan’ın Emniyet Birimlerine koruma talebi başvurusunda bulunduğu iddiası doğru mudur?
İddia doğru ise, hangi gerekçeler ile koruma verilmemiştir?
Medyada açık bir şekilde tehdit edilen Gazeteci Ahmet Hakan’ın saldırıya uğramasında İçişleri Bakanlığının, Adalet Bakanlığının sorumluluğu yok mudur?
Ahmet Hakan'a yapılan menfur saldırı, basın özgürlüğüne ve iktidar gibi düşünmeyen herkese yöneliktir. 1 Kasım 2015 seçimleri öncesi bu tür olaylarla basın özgürlüğü engellenmek mi istenmektedir? Bu tür saldırıların önlenmesi için hükümet olarak nasıl tedbirler alınacaktır?"