CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Koza İpek Grubu'nda yaşanan duruma “Gazeteciler, Koza İpek Grubu'nda cunta dönemlerindeki gibi silahların gölgesinde çalışıyor. Bunun adı zorbalıktır.'' diye tepki gösterdi.

Koza İpek Grubu'na hukuksuz bir şekilde el konulduğuna dikkat çeken Barış Yarkadaş, yaşananlara tepkisini Twitter'dan gösterdi. "Polis eşliğinde gazete hazırlamak, AKP'ye yakışıyor." diyen Yarkadaş, şunları dile getirdi: "Gazeteciler Koza İpek Grubu'nda cunta dönemlerindeki gibi silahların gölgesinde çalışıyor. Bunun adı zorbalıktır...
Bu zorbalığa karşı çıkmak, yurttaşlık görevimizdir. Gazeteciler, çalıştıkları binalara, polise kimliğini göstererek giriyor. Katlardan katlara geçiş için, polisten izin isteniyor. Bizim bu tablo karşısında sessiz kalmamızı ve zorbalığa susmamızı isteyenler, yarın yaptıklarından utanacaklar... Türkiye bugünleri de aşacak. Kaçak saraydaki zat, polis gölgesinde gazetecilik yaptırtarak, yıkılışın görülmesini, yıkılırken çıkardığı sesin duyulmasını istemiyor. Hitler'in Propaganda Bakanı Gobels, 'Gazeteler piyanonun tuşları gibi olmalıdır. Hangi tuşa basarsak o sesi çıkarmalıdır' diyordu. AKP, Gobels'in taktiklerini uyguluyor ve gazetecileri sadece kendi duymak istedikleri sesi çıkarmaya zorluyor. Erdoğan ve AKP ne yaparsa yapsın, Türkiye tek sesliliğe mahkum olmayacak. Cumhuriyetimizi çoğulculuk ve demokrasiyle taçlandıracak, bu kara günleri mutlaka ama mutlaka geride bırakacağız. Erdoğan'a rağmen bir arada yaşayacak ve düşmanlığı bitireceğiz. 1 Kasım seçimleri, kardeşlik ve barış tohumlarının atılacağı gün olsun... Bu vesileyle hepimizin Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyorum. Gerçeğin üzerini, silahların gölgesiyle örtmeye çalışanları da tarihten ders almaya çağırıyorum.”