CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek tarafından yazılı olarak cevaplanması istemiyle Meclis Başkanlığına soru önergesi verdi.

"Gazeteci Uğur Telli’nin yaklaşık 1 ay önce PM kartının alındığı; 24.03.2015 tarihinde kendisine bundan sonra TBMM bünyesinde basın kartıyla da çalışamayacağının iletildiği iddia edilmektedir. 1 ay sonra gündeme gelen bu durum ile ilgili sebep sorulduğunda, 'hukuk müşavirliğinin ilgili yönetmeliğin yanlış yazıldığını ve içinde maddi hata olduğu bunun yeni dönemde düzeltileceğini' söylendiği yine iddialar arasındadır." diyen Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Gazeteci Uğur Telli’nin yaklaşık 1 ay önce PM kartının alındığı ve bundan sonra TBMM bünyesinde basın kartıyla da çalışamayacağının iletildiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise bu durumun gerekçesi nedir?

İddia doğru ise bu talimat kim ya da kimler tarafından verilmiştir?

1 ay sonra gündeme gelen bu durum ile ilgili sebep sorulduğunda, 'hukuk müşavirliğinin ilgili yönetmeliğin yanlış yazıldığını ve içinde maddi hata olduğu, bunun yeni dönemde düzeltileceğinin' söylendiği iddiası doğru mudur?

İddia doğru ise içinde maddi hata olan bir uygulamanın yeni dönemde düzeltilmesinin gerekçesi nedir?

Bu durum İnsan Hakları İhlali değil midir?

Konu ile ilgili maddi hatanın giderilmesi ve gazeteci Uğur Telli’ye PM Kartının iade edilmesi hususunda yürütülen bir çalışma var mıdır?

Ayrıca bir gazetecinin PM kartının alınarak TBMM bünyesinde basın kartıyla da çalışamayacağının iletilmesi basına sansür değil midir?"