CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, proteze ihtiyacı olan, hayatını protez cihazlarla sürdüren gazilerin, bu cihazlar için gereken ödemelerinin Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılmadığını ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve vatandaşları için gazi olmuş bu vatandaşların mağdur edildiğini söyledi.

Önceki günlerde yine bir gazinin protezi için gerekli ödemeyi SGK’dan alamadığından hakkında icra takibi başlatıldığını belirten Tanal, gazilerin devlet tarafından mağdur edilmemesi gerektiğinin, bu insanların fedakarlıklarının karşılığını ne yapılsa ödeneyemeyeceğinin altını çizdi.

Konu ile ilgili olarak Tanal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in cevaplaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanal, şu soruları yöneltti:

Bilindiği üzere protez cihaz ihtiyacı olan, hayatını protez cihazlarla sürdürmekte olan gazilerimize, cihaz için gerekli ödemeyi SGK karşılamaktadır. Buna rağmen, bazı gazilerimizin protez ödemelerinin yapılmadığı, eksik yapıldığı ve mağdur edildiği iddiaları doğru mudur?

Bu ödemelerin yapılmamasının veya eksik yapılmasının hukuki dayanağı nedir?

Protez ödemesi yapılmayan gazilerimizin icralık olduğu ve ilgili kurumun konu ile ilgili harekete geçmediğine ilişkin iddialar doğru mudur? Bu mağduriyetin giderilmesi ile ilgili herhangi bir çalışma mevcut mudur?