CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Gebze ve Darıca’daki askeri kışlalarla ilgili medyada yer alan haberleri Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Tarhan, bu kışlalardaki bazı arazilerin TOKİ’ye ya da Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğine ilişkin haberler hakkında Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül’ün yazılı yanıtlaması talebiyle soru önergesi verdi.

Kent merkezinde yer alan arazilerle ilgili çelişkili haberlerin Kocaeli halkını da tedirgin ettiğine dikkat çeken CHP’li Tarhan, önergesinde Bakan Gönül’e şu soruları yöneltti:

“Gebze Askeri Kışlası ile Darıca Askeri Kışlası’nın kurulu olduğu araziler kaç metre karedir? Arazilerin parsellere ayrılarak bazılarının devredileceği bilgisi doğru mudur?

Bakanlığınızca TOKİ ile bir protokol yapılarak, bu arazilerin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne devredileceği doğru mudur?

Eğer doğru ise; TOKİ ile yapılan protokolün içeriği nedir? Bu protokole göre Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin araziyi nasıl değerlendireceğine ilişkin bir koşul bulunmakta mıdır?

Basında yer alan haberlere göre; Bakanlığınızın borcunun olduğu doğru mudur? Eğer doğru ise Bakanlığınızın borcu ne kadardır? Bu borç TOKİ’ye midir? Bu borcun sebebi nedir?

Çarpık yapılaşmanın arttığı, yeşil alanların giderek azaldığı, meydanların yok edildiği bu süreçte bu alanların halkın kullanımı için tahsis edilmesi niçin düşünülmemektedir?”