Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, Türkiye’de 15-19 yaş aralığında 2 milyon 193 bin genç olduğunu hatırlatarak, bunlardan yarısının eğitim ve iş gücüne katılamadığını söyledi. Yıldız, 13 yıldır iktidarda olan AKP'nin oy sömürüsüne gençlerin izin vermeyeceğini kaydetti.

Yıldız, partisinin Adana İl Teşkilatı'nda İl Başkanı Burhanettin Bulut ile birlikte basın toplantısı düzenledi. Yıldız, Türkiye'de gençler arasındaki işsizlik oranının yüzde 20'yi geçtiğine dikkat çekerek, 15-19 yaş aralığındaki gençlerin 950 bininin eğitim ve iş gücüne katılmadığını vurguladı. CHP'nin gençlere önem veren bir parti olduğunu ifade eden Yıldız, açıkladıkları parti programında iktidara geldiklerinde Gençlik ve Spor Bakanı ile birlikte bu bakanlıkta çalışacakların 40 yaşın altındakilerden oluşacağının bilinmesini istedi. Yıldız, partisinde milletvekili adayı olmak isteyenler içinde gençlerin yüzde 10'luk bir bölümü oluşturduğunu hatırlatarak, gençleri yıldırmak isteyen iktidarı şu ana kadar partisinden 52 kişiye ağır ceza mahkemelerinde dava açtırdığını sözlerine ekledi.

CHP İl Başkanı Burhanettin Bulut ise paylaşımsız yapılan bir ankette partisinin Adana'da ilk sıraya yerleştiğini söyledi. Bulut, ikinci parti ile aralarında yüzde 1,5'lik bir fark olduğunu dile getirdi.