Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun ve Tunceli’nin Kardeş İl olması nedeniyle kentte bir dizi incelemelerde bulundu. Valilik ve stadyum ziyaretinin ardından partisi tarafından düzenlenen iftar programına katılan Bakan Kılıç, Türkiye’deki terör saldırısında ölenlerin anısına EURO2016 UEFA Avrupa Şampiyonası’nda saygı duruşu yapılması için girişimlerde bulunduklarını bunun sonucunda saygı duruşunun gerçekleştiğini söyledi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile birlikte Tunceli’de bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Tunceli ve Samsun’un kardeş il olması nedeniyle kente gelen Bakan Kılıç ve beraberindekiler ilk ziyaretlerini valiliğe gerçekleştirdi. Tunceli Valiliğine gelişlerinde Vali Vekili Olgun Öner tarafından karşılanan Bakan Kılıç, valilik şeref defterini imzaladı. Vali Vekili Olgun Öner’den kente ilişkin brifing alan Bakan Kılıç daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında yapımı devam eden Atatürk Stadyumu’na giderek incelemelerde bulundu. Burada sporcular tarafından karşılanan Bakan Akif Çağatay Kılıç çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra partisi tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
BAKAN KILIÇ, "BİZİM NEZDİMİZDE TERÖR ÖRGÜTLERİNİN HEPSİ AYNIDIR"
Türkiye’de son dönemlerde yaşanan terör olaylarına değinen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Cumhurbaşkanımızın bir sözü var bu terörle alakalı. Öldürmeye giden de Allahu Ekber diyor ölen de Alluh-u Ekber diyor. Burada bir hata var. Biz hiç bir zaman şiddetin yanında olmadık. hiç bir zaman ölümü düşünenlerin yanında olmadık. Hep yaşatanların, yaşam diyenlerin yanında olduk. Ama cihadın ne anlama geldiğini de biz biliyoruz. Bizim inancımızda en büyük cihad insanın kendisiyle olanı cihadıdır. Kendisini doğru yolda tutma, kendi nefsini eğitme cihadıdır. Allah’ın emirlerine uymaya çalışmaktır. Bu Allah’ın bize emridir. Gidip başkasını veya başka sebeplerle bir cana kıymak değildir. Masum bir insanı öldüren tüm insanlığı öldürmüş gibidir. Bu Allah’ın kelamıdır. Ama bir insanı kurtaran da tüm insanlığı kurtarmış gibidir. Bunun ötesinde hangi amaca varıyoruz. Bunun ötesinde hangi referansı arıyoruz.
Bizim nezdimizde terör örgütlerinin hepsi PKK’sı da DAİŞİ de DHKPC’si de, TİKKO’su da El Nusra da BDP’siyle PYD’siyle işbirliği yapan da aynıdır. Biz insana hizmet diyoruz. Allah’ın yarattığı en şerefli varlık insandır. İnsana hizmet etmekten daha büyük onur, gurur olabilir mi?" dedi.
BAKAN KILIÇ, "DÜNYANIN KÜRESEL ANLAMDA BİR VE BERABER OLARAK TERÖRİSTLERE KARŞI MÜCADELE VERMESİ GEREKİYOR"
Konuşmasında Türkiye’ye yönelik terör saldırılarına da değinen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Dünyanın küresel anlamda bir ve beraber olarak bu teröristlere karşı mücadele vermesi gerekiyor. Onun için biz dedik ki Türkiye’deki terör saldırısında ölenlerin anısına EURO 2016 EUFA Avrupa Şampiyonası’nda onların anısına bir saygı duruşu yapılması gerekiyor. Önce olmayacağı yönünde bir şey çıkmıştı. Bizim de o noktada bazı girişimlerimiz oldu. Aynı zamanda eleştirilerimiz. Dünkü maçta bu saygı duruşu gerçekleşti. Doğru olan da buydu. Biz bunu talep etmemeliyiz. Eğer Avrupa’nın parçasıysak eğer biz de sizinle eşit şekilde insani değerleri paylaşıyorsak biz nasıl siz sıkıştığınızda yanınızda oluyorsak Türkiye olarak sizin de bu zamanlarda bizim yanımızda durma mecburiyetiniz vardır. Eğer müttefikseniz, dostsanız bu doğaldır. bizim de sizden bunu bekleme hakkımız vardır" diye konuştu.
DOKUNULMAZLIKLARIN KALDIRILMASI
İftarda milletvekilliği dokunulmazlıklarına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, HDP’yi kast ederek, "Çukur kazanın yanında olan, bu millete ihanet içerisinde olanın yanında olan ve gidip de bu milletin değerlerine saldıran herkes hukuk içinde hesap verecek. Bundan kimsenin kaçışı yok. Madem hukuk devleti olduğumuzu her an söylüyoruz ki böyle. O zaman gideceksin teröre destek vermenin de hesabını mahkemede, hukuk önünde vereceksin" şeklinde konuştu.
Bakan Kılıç, iftar programının ardından askeri helikopterle Tunceli’den Elazığ’a geçti.