‘İç Güvenlik Paketi’nin ele alındığı Meclis Genel Kurulu’nun tansiyonu bir türlü düşmüyor. Üç saat içinde üçüncü defa ara verilmek zorunda kalan Genel Kurul’da çıkan kavganın sebebi olarak taraflar birbirini suçladı.

Meclis’teki kavgadan sonra iktidar ve muhalefet grup başkanvekilleri birbirlerini tahrik etmekle suçladı. CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, “Biraz önce kürsüde İstanbul Milletvekilimiz Sayın Sezgin Tanrıkulu varken, AK Parti Grup Başkanvekili kürsünün arkasında durmak suretiyle kendisine laf atarak tahrik etmiştir. O yetmemiş, kendi grubunu tahrik etmiştir. Kendi grubunu kürsüden Sayın Tanrıkulu’nun üzerine yönlendirmek için tahrik etmiştir. Bir grup başkanvekilinin görevi grubunu tahrik etmek değildir. Bu nedenle yasama faaliyetinin bugünkü görüşmelerinin burada sonlandıralım Sayın Başkan. Böyle devam edemeyiz.” dedi.

"AK PARTİLİ ÜNAL: HEPİMİZ VİCDANI OLAN İNSANLARIZ”

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal ise “Benim konuşmacıyı tahrik eden ya da grubumu tahrik eden bir ifadem olmamıştır. Hepimiz adalet duygusu olan ve vicdanı olan insanlarız. Sadece iki cümle sarf ettim. Dedim ki ‘Sayın milletvekili, kendinizle ilgili söylenen her şeye tepki korken Meclis Divanı’na hakareti kendinize hak görüyorsunuz’ dedim, üzerime yürüdü. Bu Meclis’te hiçbir milletvekili grup başkanvekilinin üstüne yürümez.” diye konuştu.

“OTURUMUN DEVAM ETME KOŞULU ORTADAN KALKMIŞTIR”

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken de söz alarak oturumun devam etme koşulunun ortadan kalktığını ifade ederek
“Biraz önce Genel Kurul’da yaşanan vahim hadiselerde yine milletvekilleri hayatı tehdit edecek şekilde yaralanacak şekilde çeşitli darbelere maruz kalmışlardır. Bir milletvekilinin kaşı açılmıştır, bir milletvekili yüksekten düşme şeklinde yaşamı tehdit edebilecek bir saldırıya maruz kalmıştır. Bu oturumun devam etme koşulu ortadan kalkmıştır.” ifadelerini kullandı.

"ÜÇ SAAT İÇİNDE ÜÇÜNCÜ ARA VERİLDİ"

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un oturumu yaşanan gerginliklerden dolayı iki defa ara vermesinin ardından muhalefet partili vekiller Genel Kurul’da düzenin kalmamasından dolayı oturumun kapatılması gerektiğine dair iç tüzük maddelerini okuyarak tepki gösterdi. Yakut’un oturumu kapatmama yönündeki tutumuna CHP ve HDP milletvekilleri sıralara vurarak ve çekmeceleri açıp kapatarak protesto edildi. Birleşime beş dakika ara verilmesine sinirlenen AK Partili vekiller sinirlenerek yuhaladılar.