TBMM’de İç Güvenlik Paketi görüşmelerinde tansiyon bir türlü dinmiyor. Başkanlık Divanı’ndaki mikrofonun kırılmasından sonra bu kez de katip üye AK Parti Diyarbakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, MHP’li milletvekillerin üstüne bardaktaki suyu fırlattı.

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi olarak bilinen kanun taslağı görüşmeleri gergin bir atmosferde devam ediyor. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural’ın itirazından sonra gün boyunca Meclis Başkanvekilliği görevini yürüten Sadık Yakut’un yerine Ayşe Nur Bahçekapılı’nın görevi devralması da tansiyonu düşürmeye yetmedi. Oktay Vural ve MHP’li vekiller, Başkanlık Divanı önünde toplanarak itirazlarını sürdürürken, Bahçekapılı'nın bir sonraki önergeyi okutması tepkilere neden oldu.

Katip üye Mine Lök Beyaz’ın önergeyi okumasını gürültü çıkartarak engellemeye çalışan MHP’li vekillerin üzerine bir bardak suyu döken Mine Lök Beyaz’ın hareketinden sonra Bahçekapılı’nın “Benim elimi tutuyorlar” demesi üzerine AK Partili vekiller Başkanlık Divanı önünde toplandı. MHP ve AK Partili vekiller arasında itiş kakış sırasında bazı vekillerin merdiven boşluğuna düşme tehlikesi geçirdiği görüldü. Bahçekapılı, artan tansiyon üzerine ara vermek zorunda kaldı. Meclis Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı’nın aradan sonraki oturumu “Kadına karşı şiddete hayır” sözleriyle açması tansiyonun yeniden yükselmesine neden oldu.