Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 6. birleşimi yoklama yapılmaksızın müşahede ile saat 15.00'te açıldı. Birleşimi TBMM Başkanı İsmet Yılmaz yönetiyor. CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Meclis Genel Kurulu açılmadan önce 'Diren Artvin, Diren Cerattepe' yazılı afişleri milletvekillerine dağıttı. CHP'li vekiller de bu afişleri basın mensuplarına göstererek poz verdi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Bosna'daki Srebrenitsa katliamını kınadı. Bir daha böyle insanlık dışı katliamların yaşanmamasını temenni etti; ölenlere Allah'tan rahmet diledi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Srebrenitsa katliamını kınadı ve ölenlere Allah'tan rahmet diledi. Uluslararası katliamlara karşı ortak tavır alınmasını istedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da Avrupanın ortasında Srebrenitsa katliamı yaşandığını hatırlatarak katliamı yapanları lanetledi. Vahşette hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi. HDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Bosna'da yaşanan katliamdan dolayı üzüntülerini dile getirdi. Nefret ve şiddetle kınayan Buldan, yarınki anma törenlerine Başbakan Ahmet Davutoğlu ile birlikte HDP'li vekillerinin de katılacağını kaydetti. Daha sonra söz alan bazı milletvekilleri de Srebrenitsa katliamını kınadı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, Ali İsmail Korkmaz'ın ölüm yıldönümü olduğunu belirterek sorumluların hukuk önünde hesap vermesini istedi. Çam, "Recep Tayyip Erdoğan korkar, Ali İsmail Korkmaz." deyince AK Partili milletvekilleri buna tepki gösterdi. Meclis Başkanı İsmet Yılmaz ise Çam'ı uyararak herkesin söz söyleme hürriyeti bulunduğunu ancak kimseye hakaret etme hakkının bulunmadığını ifade etti. Çam'ın sözleri sebebiyle Meclis Genel Kurulu'nda kısa süreli gerginlik yaşandı.

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın da Çam'ın sözlerini kınayarak kimin korkup korkmadığını milletin bildiğini ifade etti. Çam'ın özür dilemesini isteyen Aydın, Meclis Başkanlık Divanı'nın iç tüzük hükümlerini uygulamasını istedi. Cumhurbaşkanına hakaret edilemeyeceğini belirten Meclis Başkanı Yılmaz, CHP Grup Başkanvekili Altay'a "Size Engin Altay korkak deseler bu hakaret değil midir?" diye konuştu. Hatipten düzeltme isteyen Yılmaz, aksi halde iç tüzük maddelerinin uygulanacağını kaydetti. Tartışmalar devam edince Başkan Yılmaz, birleşime 5 dakika ara verdi ve grup başkanvekillerini odaya çağırdı.