‘İç Güvenlik Paketi’nin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulu’nda yine kavga çıktı, tekme ve yumruklar havada uçuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda kamuoyunda ‘İç Güvenlik Paketi’ olarak bilinen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Tasarısı’nın görüşmeleri sırasında yine kavga çıktı. İki gün önceki görüşmelerde beş milletvekilinin yaralandığı Genel Kurul’da bu akşam da arbede yaşandı.

Meclis Başkanvekili Sadık Yakut’un HDP’li Adil Zozani’nin ismini birkaç kez ‘Zazani’ diye söylemesi üzerine CHP’li Sezgin Tanrıkulu ile Yakut’un arasında geçen tartışma neticesinde kavga çıktı. Başkanvekili Yakut’un kürsüde söz hakkı tanıyan Tanrıkulu’ya kürsüde iken AK Partili Mahir Ünal’ın da kürsü önüne gelerek söz söylemesi ortamı bir anda gerdi. Yakut’un 10 dakika ara vermesine rağmen gerilim arbedede CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün’ün stenoların olduğu yere düşmesi tansiyonu birden artırdı ve yumruklaşmalar başladı.

Muhalefet partili milletvekilleri ile AK Partili vekilleri arasında karşılıklı yumruklaşmalar yaşandı. Yaklaşık 15 dakika süren gerginlik daha sonra tarafların ayrılmasıyla sona ererken, birkaç basamak düşen Orhan Düzgün diğer milletvekillerince Genel Kurul salonundan dışarı çıkartıldı.