Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Fırat Kalkanı Harekatı’na işaret ederek, "Bu faaliyetler masum insanlara zarar vermeden tüm teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar yurt içinde icra, yurt dışında destek şeklinde azimle ve kararlılıkla sürdürülecektir" dedi.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Türk Silahlı Kuvvetlerinin değerli mensupları, fedakar ve kahraman silah arkadaşlarım, milletçe sahip olduğumuz köklü gelenekleri yaşatan; sevgi, saygı, vefa, hoşgörü ile dayanışma gibi milli ve insani değerleri özendiren; özellikle de içinde bulunduğumuz bu hassas dönemde milletçe ihtiyaç duyduğumuz güvenlik, huzur ve barış atmosferinin tesisine yardım eden bir Kurban Bayramı’nı daha karşılamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Asil Türk milletinin, bayramların getirdiği huzur ve kardeşlik ikliminde, güven içinde yaşaması için Türk Silahlı Kuvvetleri; kara, deniz ve hava hudutlarımız başta olmak üzere, yurdumuzun her köşesinde ve sınır ötesinde gece gündüz demeden, üstün bir vazife anlayışı ve fedakarlık ile mücadeleye devam etmektedir. Var olduğu günden bu yana ’memleketini en buhranlı ve müşkül anlarda zulümden, felaket ve musibetlerden ve düşman istilasından koruyan ve kurtaran Ordumuz’, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ve onun temel değerlerinin korunması ve yaşatılması için, azim ve kararlılıkla en kıdemlisinden en genç personeline kadar tüm mensuplarıyla, ’Ölürsem şehit, kalırsam gazi’ anlayışıyla, devletimizin ve sinesinden çıktığı milletimizin emrinde ve daima görevinin başındadır" dedi.
Akar, "Milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan bütün terör örgütlerine karşı, ’ordu-millet’ kaynaşmasının en güzel örneği olan ’Peygamber Ocağı’ Türk Silahlı Kuvvetleri; bayraklaşan vatan topraklarından her çeşit terör şebekesinin kökü kazınıncaya kadar jandarma, polis ve korucularımızla omuz omuza, masum vatandaşlarımızın kılına dahi zarar vermeden ve yılmadan mücadeleye devam etmektedir, edecektir. Binlerce yıllık şanlı tarihi boyunca, eşsiz zaferler kazanan, günümüzde eriştiği üstün seviye ile dünya orduları arasında etkin, caydırıcı ve saygın bir yere sahip olan, egemenlik ve bağımsızlığımızın teminatı Türk Silahlı Kuvvetleri; vatan coğrafyasının her köşesinde, bölgemizde, dünyada barış, güvenlik ve istikrarın sağlanması için kendisine tevdi edilen her türlü vazifeyi, içindeki hainler temizlendikçe daha da güçlenerek büyük bir özveri ve başarı ile yerine getirmektedir" ifadelerine yer verdi.
Bu vazifenin ifası sırasında, Türk Silahlı Kuvvetlerinin, anayasal düzen içinde yasalarla belirlenmiş tek bir emir komuta yapısı olduğuna dikkati çeken Akar, "Bu yapı dışında, teşkilat ve faaliyetlerimizde, hiçbir kişi ve oluşumun etkisi söz konusu olamaz. Türk Silahlı Kuvvetlerinin bilinen en önemli vasfı disiplinidir. Bu disiplinin temeli, ruhu ’mutlak itaat’tir. Bizi biz yapan bu anlayıştan asla taviz verilmeyecektir. Bizlere böyle güzel bayramları, özgürce ve huzur içinde kutlama imkanı veren başta Devletimizin Kurucusu, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü, yüce milletimizin birlik ve beraberliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.
"Bilindiği üzere, sınırlarımız içerisinde Bölücü Terör Örgütüne karşı, ülkemizde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar büyük bir azim ve kararlılıkla Terörle Mücadele Harekatı sürdürülmektedir" diyen Akar, "Aynı zamanda sınırlarımız dışında da uluslararası hukuktan kaynaklanan meşru müdafaa hakkına dayalı olarak sınır güvenliğimizi sağlamak, barış ve güvenliğimize tehdit oluşturan DAEŞ ve benzeri terör örgütleri ile mücadele etmek ve bu kapsamda yerlerinden edilmiş masum insanların da ana yurtlarında bayramlarını huzur içerisinde kutlamalarını temin edebilmek için koalisyon kuvvetleri ile işbirliği içerisinde ’Fırat Kalkanı Harekatı’ icra edilmektedir. Bu faaliyetler masum insanlara zarar vermeden tüm teröristler etkisiz hale getirilinceye kadar yurt içinde icra, yurt dışında destek şeklinde azimle ve kararlılıkla sürdürülecektir" açıklamasında bulundu.
Akar, açıklamasını şöyle tamamladı: "Bu vesileyle her iki faaliyette görev alan kahraman ve fedakar silah arkadaşlarımız başta olmak üzere, Türk Silahlı Kuvvetlerinin vatana adanmışlık ruhuyla kenetlenmiş tüm kahraman ve fedakar mensupları ile kıymetli aile fertlerinin, emekli mensuplarımızın, köy korucularımızın, tüm şehit ve gazilerimizin değerli yakınları ile hayatta olan kahraman gazilerimizin Kurban Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor; kendilerine kazasız, belasız, hayırlı ve başarılı görevler diliyor; sevdikleriyle birlikte, mutluluk, huzur ve esenlik içinde nice bayramlara erişmelerini temenni ediyorum."