CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, Cizre'de 7 gündür sokağa çıkma yasağı olduğunu, orada neler olup bittiğinin Başbakan tarafından açıklanması gerektiğini söyledi.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ile CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Mecliste basın toplantısı düzenledi. Cizre'de 7 gündür süren sokağa çıkma yasağı olduğunu dile getiren Sezgin Tanrıkulu, Cizre'nin bakanlara ve milletvekillerine de kapalı olduğunu ifade etti.

Çok sayıda insanın bölgeden aradığını dile getiren CHP Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, dünyanın hiçbir yerinde 7 gün sokağa çıkma yasağı olmayacağını vurguladı. Cizre'de yaşayan 150 bin kişinin şuan sokağa çıkma yasağı sebebiyle tutuklu, gözaltında bulunduğunu anlatan Tanrıkulu, hiçbir hukuk devletinde bunun kabul edilemez olduğunu kaydetti.

Sokağa çıkma yasağının an itibariyle kaldırılması gerektiğinin altını çizen CHP Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, 7 gün içinde 14 kişinin öldüğünü, cenazelerin ortadan kaldırılamadığı günlerin yaşandığını vurgulayarak, "Bu ortam hiçbir hukuk devletinde kabul edilemez. Bu duruma derhal son verilmelidir. Daha fazla insani dram yaşanmasına izin veremeyiz. Milletvekillerine, bakanlara Türkiye'nin bir bölgesinde seyahat yasağı konuluyor. Nerede bu yapılabilir? Bunu birisinin çıkıp aklı selim olarak açıklaması lazım. Meclis Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile görüştüm. Bu durumun ortadan kaldırılmasını istedim. Ya sokağa çıkma yasağını yada milletvekili, bakanların ulaşmasını engellemeyin. Bu belirsiz durum ortadan kalkmazsa başka infiallere neden olur. Hükümeti hukuk devletine davet ediyoruz." diye konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök de "Cizre'de neler olduğunu bilmiyoruz. Çok zor koşullarda bize ulaşan feryatlar var. Bir haftadır ne olup bittiğini bilmiyoruz. Her gün artan ölüm sayıları ve Cizre'de devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili kamuoyunun bir haberi yok. CHP olarak soruyoruz Cizre'de neler oluyor?" dedi.

Hastanelerde doktor olmadığını, Cizre'de dram yaşandığını dile getiren Gök, cenazelerin kaldırılamadığını ve ölen çocuğun cenazesinin dondurucuda saklandığını kaydetti. "Bu ayıp kimindir? Böyle bir tabloyu Türkiye hak etmiyor." diyen CHP Grup Başkanvekili Gök, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başbakan Cizre'de ne olup bittiğini açıklamalıdır. Çok ağır haberler geliyor. Ölüm haberi 14; Başbakan bu işin neresinde? Hükümetin bakanının önü kesiliyor. Bunlara kim karışıyor? Bakanlar valiye, kaymakama söz geçiremiyor mu? Sadece AKP'li mi olunca onların sözleri dinleniyor. Türkiye Cumhuriyetinin bakanları seyahat özgürlüğünden yoksun."

Soğukanlı ve sağduyulu olunmasını isteyen Gök, "Bunlar Türkiye'yi iyiye götürmez. Bu şiddet ortamından uzaklaşılmalı, soğukanlı ve serikanlı yönetilmesi gerekiyor ama o irade AKP'de ve cumhurbaşkanında yok." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bu olayları taşıyamayacağını ve bu olayların başka olayları tetikleyeceğine dikkat çeken Levent Gök, sözlerini şöyle tamamladı: "Siyaset kurumun çalışmasına ihtiyaç var; çözüm üretemezse siyaset kurumu, Türkiye çok büyük sıkıntılar yaşar."