CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, mağdur olan Polis Meslek Yüksek Okulu (PMYO) mezunlarının durumunu Başbakan Ahmet Davutoğlu’na soru önergesiyle sordu.

Başbakan Davutoğlu tarafından yazılı olarak cevaplandırılması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi veren Gök, “Polis Meslek Yüksekokulları'nı iki yıl okuyarak bitiren lise mezunları derhal polis olarak atanmakta iken İç Güvenlik Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle yapılan uygulama ile Polis Meslek Yüksekokulu mezunları diplomalarını almış olmalarına karşın mülakata alınmış olup 1.800 civarında mezun başarısız sayılmış, emekleri boşa gitmiş, işsiz kalmışlardır.” dedi.

CHP’li Gök bu bağlamda, Davutoğlu’na şunları sordu:

Bu yıl Polis Meslek Yüksekokulları kaç mezun vermiştir?

Bu yıl (10 Haziran 2015 tarihinde) diplomalarını alan 6 bin 800 kişiden 1.800 kişinin elenmesine neden olan sınavın objektif ve adil değerlendirmelerden uzak olduğu, ‘önceden belirlenmiş isimleri elemeyi amaçladığı’ iddiaları doğru mudur?

Bu iddia doğru ise, Polis Meslek Yüksekokulu’nu derece ile bitirmiş bir adayın 30 saniyelik bir mülakatla bilgi ve becerisinin atanmaya elverişli olmadığı konusunda hüküm kurulmasını adil buluyor musunuz?

Diplomalarını alıp polis olarak atanma umuduyla geleceklerine ilişkin projeler kapsamında bankalardan kredi çeken, borçlanan, evlilik hayalleri kuran ama şimdi işsiz kalan polis diploması sahibi 1800 kişinin durumunu ele almayı, mağduriyetlerini gidermeyi düşünüyor musunuz?

Polis Meslek Yüksekokulu’na girdiklerinde mezuniyet sonrası mülakat sınavı koşulu bulunmayan bu mezunların hak kaybına uğradıkları açık olduğuna göre,1800 kişi olduğu tahmin edilen bu durumdaki vatandaşların mağduriyetlerini giderici bir hak iadesi çalışmanız var mıdır? Varsa nedir?