Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da yapılacak halk oylamasına ilişkin, “Her hayır diyene terörist denilemez, ama her hain terörist hayır diyor. Bu millet evet demek zorunda”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, 16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesinde ilk mitingini Ankara’nın Akyurt ilçesinde yaptı. Akyurt Meydanı’nda düzenlenen mitingde coşkulu kalabalığa hitap eden Gökçek, ilçede son 3 yılda gerçekleştirilen yatırımlar ile yeni yapılacak yatırımlar hakkında bilgi verdi. Gökçek, ilçe için çok önemli olan Akyurt Fuar Alanı’nı 2 sene içinde bitirmeyi arzu ettiklerini söyledi. 16 Nisan’da yapılacak halk oylaması için Akyurtlulara ‘Evetler yüzde 80 çıkacak mı?’ diye soran Gökçek, Akyurt’un her zaman sözünü tutacağını ve sözünü tutan Akyurt’a karşı da yapacaklarının olduğunu ifade etti.

“Son 3 yılda 221 milyon liralık yatırım yaptık”

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak son 3 yılda Akyurt’a 220 milyon 953 bin liralık yatırım gerçekleştirdiklerini kaydeden Gökçek, yapılan yatırımlar hakkında şu bilgileri verdi:

“702 bin ton asfalt döktük, 124 kilometre yeni yol ile tarım yolu açtık. 2 bin 941 metre yani yaklaşık 3 kilometre bariyer, 53 bin metrekare kaldırım döşedik. 85 kilometre içme suyu, 85 kilometre atık su yanı kanalizasyon hattı, 8 bin 500 metre de yağmur suyu hattının döşenmesini gerçekleştirdik. 8 tane su kuyusu, 22 tane özellikle köylerimize klorlama ünitesi koyduk. 3 bin 450 aileye 51 bin 750 koli gıda yardım yaptık. 2 bin 440 aileye birer ton kömür yardımı gerçekleştirdik, 423 bin adet ekmeği dar gelirliye ücretsiz olarak dağıttık. 4 bin 185 öğrenciye kırtasiye yardımı, 4 bin 58 çocuğa kaban yardımı, 4 bin 103 çocuğa bot yardımı yaptık. Ayrıca, 14 tane cami, okul ve derneğin bahçesini düzenledik. Akyurt ‘çiçek gibi görünsün’ diye 3 yılda, 799 bin çiçek ektik, 448 bin çalı, 9 bin 283 tane ağaç diktik. 2 tane park, mesire alanı yaptık. 714 tane kent mobilyası döşedik. Köylümüze, çiftçimize destek olduk, 6 bin 720 tane meyve fidanı, 170 arı kovanı desteği sağladık.”

Önümüzdeki 2 yıl içerisinde yapılması planlanan yatırımlar hakkında da bilgi veren Gökçek, “29 kilometre içme suyu, 12 kilometre atık su, 8 kilometre yağmur suyu hattı daha döşeyeceğiz. 20 kilometre kanalizyon hattı yapılacak. Eski parayla 7 trilyonluk daha yatırımla ilçeye yapılan toplam yatırım miktarı 12 trilyon liraya bulmuş olacak. Akyurt’ta gerçekleştirilecek yatırımlar arasında su depoladı, itfaiye binası, köy konağı, çay geçiş köprüsü de yer alacak” ifadelerini kullandı.

Akyurt için en önemli konunun fuar alanı olduğunu vurgulayan Gökçek, şunları söyledi:

“Fuar alanını yaparken, ticaret erbabını, sanayi erbabını bu işin içine sokmaya çalıştık. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, Sanayi Odası, Esnaf Odası, TOBB, Akyurt Belediye ve Büyükşehir Belediyesi olarak 7’li ekip oluşturduk. Şimdiye kadar burasının 30 defa bitmesi lazımdı. İhale yaptık, pazarlık ettik ama fiyatı aşağı indiremedik, iptal etmek zorunda kaldık. Arkasından TOBB Başkanı ‘biz buraya artık para veremiyoruz, hisselerimizi size devredelim’ demeye başladı. Sanayi Odası da Ticaret Borsası da aynısını söyledi. Sadece Ticaret Odası kaldı. Onun üzerine toplantı yaptık. Toplantıda biz dedik ki; Akyurt Belediyesi ve Büyükşehir Belediye olarak biz kendimiz yapacağız. Siz çıkın gidin dedik. Bizim paramızı verin dediler. Seçimden önce bitirmek istiyoruz dedik. Anlaşmayı yapar yapmaz 2 sene içerisinde bitirmeyi arzu ediyoruz.”

"Her hayır diyene terörist denilemez"

16 Nisan tarihinde yapılacak olan halk oylamasında ‘hayır’ diyenlere terörist denemeyeceğine ancak ‘hayır’ diyenler içerisinde terör örgütlerinin de bulunduğuna dikkat çeken Gökçek, “Hayır diyen kim? PKK, HDP, DHKP-C, FETÖ, Almanya, Hollanda. Bizim bakanımızı ülkesine sokmayan, bizi kıskanan Hollanda. Bir de CHP. CHP’yi ayrı tutuyorum. Her hayır diyene terörist denilemez ama her hain terörist hayır diyor. Bu millet evet demek zorunda” dedi.

“Türkiye uçuşa geçmiştir”

Koalisyon dönemlerin sıkıntılı dönemler olduğunu belirten Gökçek, “Koalisyonlar dönemi demek istikrarsızlık demek. Ne zaman bir başbakan, cumhurbaşkanı var, aralarında ihtilaf çıkar. Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan hariç. Başbakan ve cumhurbaşkanı aynı partiden olsa bile ihtilaflar oluyor. Yeni anayasada bir tane baş var. Koalisyon dönemi demek fakirlik fukaralık dönemi demek. AK Parti’nin tek başına iktidar olduğu dönemde hızlı trenle tanıştık. Büyükşehir belediye kanunu olmasaydı, bu imkanlar olmasaydı, Akyurt köy olarak kalacaktı. Hollanda diyor ki; Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’yi kalkındırıyor, bizi bitiriyor diyor. Havaalanı yapıyoruz diye. Aynısını Almanya da diyor. İsterler mi bizim gelişmemizi, severler mi bizi. Türkiye uçuşa geçmiştir” diye konuştu.

“Osmanlı’nın yeniden dirilişi için evet”

MHP ve BBP’nin de ‘evet’ diyeceğini kaydeden Gökçek, “Bu partiler bizimle milli cephe dediğimiz bir cephe oluşturdular. Sadece AK Parti değil, MHP ve BBP de bizimle evet diyor. Huzur için, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için, Osmanlı’nın yeniden dirilişi için, güçlü Türkiye için, şehitlerimiz için, vatanımız, gençliğimiz, çocuklarımız, bayrağımız, istikbalimiz için evet” diyerek sözlerini sonlandırdı.